Acrylicon - Fogfria golv
AcryliCons slitstarka golv baseras på akrylplast och kvartssand som härdas för att bilda ett fogfritt golv som varken spricker eller torkar ut.

Acrylicon storsatsar på fogfria golv

TeknikMed en unik blandning av akrylplast lägger AcryliCon fogfria golv i både industri och offentliga miljöer. Med det nya marmorliknande AcryliCon Flake Systems och en egen fabrik växer företaget nu ytterligare.

Sedan AcryliCon lade sitt första industrigolv i Trondheims sjukhus 1977 har företaget utvecklats till en världsledande aktör inom branschen. Företagets fogfria golv är ideala för våta och hårt belastade miljöer med extrem hållbarhet och slitstyrka, vilket inte minst visas genom att det golv som lades i Trondheims sjukhus fortfarande är i bruk.

I Sverige startades verksamheten 1987 och AcryliCon har sedan dess på ett framgångsrikt sätt specialiserat sig på att lägga fogfria golv som kombinerar hållbarhet med ett enkelt underhåll.

Slitstarka golv som klarar tung belastning

AcryliCons slitstarka golv baseras på akrylplast och kvartssand som härdas för att bilda ett fogfritt golv som varken spricker eller torkar ut. Golvet är det ideala valet i industrimiljöer och andra tungt belastade ytor. Den fogfria ytan och möjligheten att lägga golvet upp på väggen gör att AcryliCons golv även är mycket populära i tvätthallar och storkök.

Acrylicon - Golv
Fogfria golv är ideala för våta och hårt belastade miljöer.

– Våra kunder inom Livsmedelsindustrin har maskiner i sina kök som är uppemot en kubikmeter stora. Dessa maskiner diskas med högtryckstvättar och det trycket tål inte fogarna i ett klinkergolv, säger AcryliCons vd Michael Nyh.

De fogfria golven klarar tung belastning med upp till ett 100NM/mm eller ca 1 ton per kvadratcentimeter vilket passar miljöer där tunga truckar frekvent används. Golvet används även ofta i verkstäder och bilhallar då såväl bilar som lastbilar kan köras på golvet utan att det skadas.

– Vi gillar kunder som har höga krav på slitstarka och hållbara industrigolv, säger Joel Nyh.

Marmorliknande golv för offentliga miljöer

En av företagets senaste golv är det marmorliknande AcryliCon Flake System. Golvets unika blandning innehåller förutom akrylsand dekorativa flingor och har en härdningstid på endast två timmar. Med den unika designen har golvet blivit mycket populärt i offentliga miljöer så som butiker, gallerior och receptioner.

– AcryliCon Flake System har samma fogfria yta, tålighet och billiga underhåll som vårt industrigolv men dess marmorliknande utseende är estetiskt passande för offentliga miljöer, säger Michael Nyh.

AcryliCon Flake Systems fogfria yta ger en tyst miljö i butiker vid kundvagnskörning samtidigt som golvets helt porfria yta underlättar rengöring och städning av golvet. I jämförelse med traditionella klinkergolv så klarar AcryliCon Flake System även butikernas tyngre belastning.

Ny modern fabrik i Tyskland

För att möta efterfrågan på företagets produkter och säkerhetsställa högsta möjliga kvalitet invigde AcryliCon International under sommaren 2014 en ny fabrik i Neustad-Glewe, Tyskland. Fabriken är världens mest avancerade polymerfabrik och företaget har totalt investerat drygt 11 miljoner Euro i projektet.

Acrylicon servicebil
Michael och två av Acrylicons tekniker

– Tidigare har produkten licenstillverkats av andra plasttillverkare men numera tillverkar koncernen produkten i vår egen fabrik, säger Michael Nyh.

AcryliCon har sitt huvudkontor i Sundsvall men är verksamma över hela Sverige. Michael avslutar med att berätta att man för att möta den ökade efterfrågan i Stockholmsregionen nu även satsar på en filial i huvudstaden. AcryliCon International har verksamhet i 32 länder runt om i världen.

www.acrylicon.com kan du läsa mer om den nya fabriken. Här finns även mer information om företagets produkter, tekniken och det innovativa golvsystemet AcryliCon Flake System.

Redaktionen
redaktionen@temaindustri.se