Presenteras av Strandmöllen
Strandmöllen, Ljungby
Strandmöllens luftgasfabrik i Ljungby. Foto: Strandmöllen

Anrik gasleverantör satsar för framtiden

I år firar gasproducenten Strandmöllen 100 år. Företaget tar nu sikte mot framtiden och fortsatt tillväxt i Sverige. Strandmöllen är en av de främsta gasleverantörerna i södra och mellersta Sverige och är även aktuella med en rad större projekt runt om i landet.

strandmollan-logo

Gasen används inom många olika branscher, allt ifrån livsavgörande syre till för tidigt födda barn, till laserskärning av lastbilsdetaljer. Luftgasfabriken invigdes 2014 och har en tankkapacitet på 1 miljon liter, vilket bland annat ger en trygg leveranssäkerhet och en ökad konkurrenskraft för kunderna.

Med 100 år i branschen och en tillväxt som vittnar om ett långsiktigt perspektiv tar Strandmöllen nu nästa steg. Vi träffar Henrik Esbjörnson, vice vd på Strandmöllen. Han berättar om framtidssatsningen och visionen som leder Strandmöllen framåt:

– Vår vision är att fortsätta förbättra konkurrenskraften för svensk industri. Det gör vi genom att vara både långsiktiga och nytänkande i allt vi gör.

Plattform för tillväxt

Framtiden han pratar om är en med fokus på miljö, säkerhet och ökad konkurrenskraft genom hållbarhet. Henrik förklarar att Strandmöllen vuxit kraftigt de senaste åren och att man nu skapar en organisation och plattform för fortsatt tillväxt, bland annat genom nya IT-system.

– Vi vill arbeta med ett ökat fokus. Som ett företag som vuxit kraftigt de senaste åren ser vi nu till att vår organisation utformas för fortsatt tillväxt, säger Henrik.

Målet är också att förenkla förverkligandet av den framtidsvision man satt upp för kvalitet, hållbarhet och säkerhet. Vår ambition är att vara Sveriges huvudleverantör av gas.

Stort fokus på CSR

Strandmöllen - Gasflaskor
Foto: Strandmöllen

Henrik berättar bland annat om företagets zero accident policy som är ett led i Strandmöllens fokus på kvalitet och säkerhet. Företaget uppnådde nyligen 1500 dagar utan tillbud vilket skapat en trygg arbetsplats där ambitionen är att förebygga olyckor och skador.

Som gasproducent har Strandmöllen också en naturlig roll i skapandet av en miljövänlig infrastruktur vilket gör att man bland annat följer utvecklingen av vätgasdrivna bilar. Företaget förser exempelvis ett nät av vätgasstationer i Danmark.

På Strandmöllens webbsida finns mer information om företagets olika produkter. Här kan man även läsa om företagets långa historia.