Presenteras av Göhlins
Göhlins famileföretag
Familjeföretaget Göhlins med Göran, Ludvig och Filip. Foto: Göhlins

Anrik industrileverantör storsatsar på framtiden

Göhlins i Gnosjö är ett familjeföretag i fyra generationer och har försett sina kunder med maskiner, verktyg, och industriförnödenheter i över 100 år. Nu storsatsar man på nya lösningar för ännu bättre service och industrins bästa produktutbud.

Göhlins har löst problem åt den tillverkande industrin sedan 1912, främst inom skärande bearbetning och automation. De senaste åren har de gjort stora investeringar och 2017 ökade omsättningen med 15 procent till närmare 70 miljoner. Vi har pratat med företagets VD Göran Göhlin om deras satsningar och planen att öka med ytterligare 10 procent 2018.

– Vi satsar friskt, man måste ju vara med och tänka framåt. Var är vi om fem år? Många breddar sig, men vi ska bli ännu bättre på det vi redan gör och göra det effektivt. Vår konkurrent idag är inte den fysiska handeln utan mer de på nätet. Vi har därför också breddat vårt leveransområde och nästa steg blir en helt ny webbshop, säger Göran.

Under 2017 gjordes ett 20-tal nyanställningar och Göhlins satsar mycket på yngre förmågor som skolas i huset vilket Göran berättar är en stor fördel eftersom en ung organisation har bättre koll på nya köpbeteenden och tänker lite större.

Nya investeringar skapar möjligheter

Göhlins tejpkonverterare
Tejpkonvertare på Göhlins. Foto: Göhlins

När grannfastigheten på 2000 kvadratmeter var till salu 2017 föll det sig naturligt att köpa den för att därmed öppna upp för fler framtida satsningar. Det ökade lagerutrymmet gjorde det möjligt att gå in som Nordenagentur för Polymasks skyddsfolier.

– Det betydde väldigt mycket att vi hade den lokalen. Det ger också utrymme att förädla och göra mer med produkter. Vi gör till exempel mycket prover och tester på tejp tillsammans med kunder och har jobbat väldigt mycket innan med det, men det är nu fröerna börjar slå ut, säger Göran.

Företagets maskin för tejpkonvertering fick också plats i de nya lokalerna. Med den skär man ner tejp efter måttbeställning, en service man är relativt ensam om på den svenska marknaden. Den möjliggör snabbare leveranser av industritejp som är på frammarsch inom bland annat bil- och flygindustrin.

Lagerhiss och ny webb för ökad försäljning

Just en snabb service är något som utmärker Göhlins och under 2017 investerade de i en hissautomat med plats för 380 kvm och direktkopplad till affärssystemet. Göran berättar att idén kom från sönerna Filip och Ludvig som är delägare i företaget.

– Vår vision är webborder in, lagerhiss, utskrift på surfplatta och GPS så att chauffören ska kunna se vad som ska iväg till alla. I grund och botten är det logistiken som gäller och det satsar vi på. Vi ska bli bäst. Så är det bara, säger Göran.

Idag finns majoriteten av Göhlins kunder i Gnosjöregionen, men leveranser efter webborder sker över hela Sverige och utomlands. Den nya webbshoppen ska lanseras sommaren 2018 och målet är att göra det ännu lättare att beställa online. Läs mer om Göhlins produkter och besök webbshoppen på gohlins.se.