Dellner - C30
Stockholms nya tunnelbana C30.

Dellner expanderar inom tågbranschen

FordonDellner har med sina 70 år en lång tradition inom järnvägssektorn. Bolaget har med åren blivit en framgångsrik leverantör av tågkoppel och under senare år även övergångar. 95 procent av markanden ligger utanför Sverige. Dellner har vunnit många prestigeprojekt world wide men hemmamarkanden är viktig. Ett projekt som Dellner är speciellt stolt över att vara leverantör till är Stockholms nya tunnelbana C30.

Bolaget omsätter drygt en miljard och har sitt huvudkontor i Falun. Med sina 12 dotterbolag och drygt 500 anställda runt om i världen är Dellner idag en global aktör. Vad som har gjort företaget Dellner så framgångsrikt inom tågsystem är att de levererar kompletta lösningar till sina kunder, samt att deras fokus på eftermarknaden med lokal närvaro ger kunderna en hög servicenivå.

Vi fick en pratstund med Dellners VD David Pagels som berättar hur de har etablerat sig som en stark aktör inom en expansiv bransch.

Ett komplett system

Dellner startade 1941 och ända sedan starten har företagets röda tråd varit tågkoppel. År 2009 när företaget köpte upp ett engelskt bolag som tillverkade övergångar, gangways, blev Dellner en komplett systemleverantör.

– Vi jobbar inom persontransporter vilket ställer krav på både säkerhet och komfort. Vår förmåga att leverera säkra lösningar som håller ihop vagnarna och skapar rumskänsla, även mellan vagnarna, adderar ett värde för våra kunder, säger David.

C30 – Stockholms nya tunnelbana

Till Stockholms nya tunnelbana C30, levererar Dellner de första produkterna mot slutet av 2015 och de nya tågen börjar således att rulla under 2017. David berättar mer:

Dellner - Tåg
Dellner levererar tågkopplingssystem till Hitachi Rail Europe för IEP-tåg.

– För att öka passagerarkapaciteten ska de gamla vagnarna bytas ut till nya och moderna vagnar och vi kommer att leverera både koppel och övergångar.

Utöver Stockholms tunnelbana, har Dellner vunnit flera spännande ordrar. I den närmare 3 miljarder stora orderboken hittar vi projekt som Australien Queensland, i England arbetar man med Crossrail och IEP. I San Fransisco, USA, rullas projektet BART ut med leveranser många år framåt. Och detta är endast ett axplock av alla projekt värden över.

Spännande projekt skapar spännande jobb

Bolagets verksamhet ställer stora krav på kompetens. Som resultat av den snabba expansionen söker Dellner nu nya ingenjör- och konstruktörsresurser till sitt huvudkontor i Falun.

www.dellner.com kan du läsa mer om Dellners pågående projekt, samt kontakta företaget vid intresse att arbeta för ett expanderande företag med global närvaro. Du hittar även en introduktionsvideo om Dellner genom att klicka här.

Redaktionen
redaktionen@temaindustri.se