Presenteras av Laakeri-Center
Timo Kivistö & Rolf Wickman på Laakeri-Center
Timo Kivistö & Rolf Wickman på Laakeri-Center Foto: Laakeri-Center

Digitala lösningar och nya kanaler nästa för kullagerleverantör

Det finska kullagerföretaget Laakeri-Center går starkt och har under 2017 ökat omsättningen med nästan 20 procent. Nu satsar man på fler kanaler och digitala lösningar för att växa ytterligare.

Laakeri-Center logo

Efter ett par tuffa år har den finska ekonomin kommit igång ordentligt. Det märker kullagerleverantören Laakeri-Center tydligt av som ökat ordentligt under 2017. Detta mycket tack vare ett gigantiskt sortiment med omkring 44 000 artiklar av allt från traditionella rullningslager till speciallager.

Lagerställ - Laakeri-Center i Helsingfors
Foto: Laakeri-Center

Satsar på digitala kanaler

För att fortsätta växa lägger företaget nu alltmer fokus på nya kanaler och digitala lösningar. Den senaste satsningen är på plattformen PartsHotel där tillverkare och leverantörer kan lista produkter. Tjänsten är öppen och gör det enkelt för företag att hitta leverantörer av olika produkter.

– Vi får in förfrågningar från PartsHotel och våra digitala kanaler ökar starkt. De kommer att vara viktiga framöver, inte minst när vi tittar på att öka vår export till bland annat Sverige, säger Timo Kivistö vd på Laakeri-Center.

Laakeri-Center arbetar sedan flera år tillbaka med e-handel och har kunder över hela Europa som beställer direkt i företagets webbutik. Via affärsnätverket BearingNet säljer man dessutom kullager till kunder världen över. Med e-handel och tjänster som PartsHotel hoppas nu företaget att även nå fler svenska kunder.

Lagerhållning har varit nyckeln

Digitala lösningar har tillsammans med företagets breda sortiment varit ett framgångsrikt recept. Laakeri-Center har under många år fokuserat på lagerhållning och ökat sortimentet trots att många i branschen har gått åt helt motsatt håll.

Många har tagit tillgängligheten på rullningslager och andra standardprodukter för givet men nu ökar leveranstiderna för första gången på 10-12 år. Men med ett stort sortiment och ett flertal varumärken av hög kvalitet har Laakeri-Center lyckats hålla ner leveranstiderna.

Laakeri-Center - Jyväskylä
Laakeri-Center i Jyväskylä Foto: Laakeri-Center

Expanderar på fler platser

Laakeri-Center som sedan tidigare har verksamhet i Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Vasa satsar även på att expandera på fler platser. Under året har man bland annat öppnat en ny anläggning i Jyväskylä med lager och kontor. Företaget har även köpt upp återförsäljaren Teotools i Kotka.

Man kommer enligt Timo fortsätta att expandera under 2018 och lägga mer fokus på att öka exporten. Utöver den svenska marknaden så jobbar Laakeri-Center för att etablera sig på den estländska och ryska marknaden. På www.laakeri-center.fi (finska) finns fler nyheter samt information om företaget.