Presenteras av Servi Teknik
Servi Teknik - Mosmatic - Biltvätt
Foto: Servi Teknik

Erbjuder Sveriges största sortiment av högtryckstillbehör

Som direktimportör från R + M Suttner i Tyskland och en rad andra varumärken på högtryckstvättar, har Servi Teknik AB satsat stort på tillbehör. Med över 20 000 artiklar har företaget idag Sveriges bredaste sortiment.

Servi Teknik - Logotyp

Med bas i Mölnlycke och kommande filial i Borås säljer Servi Teknik högtryckstvättar för mobil, stationär eller monterat i fordon till en rad stora industriföretag och proffsanvändare i Sverige, Norge och Finland. Men vad Servi Teknik kommit att bli mest kända för, enligt vd Hans Gustavsson, är sin produktkunskap och ett omfattande sortiment av högtryckstillbehör upp till 800 bar.

Tillbehör till alla varumärken

Idag är Servi Tekniks specialitet högtryckstillbehör från flertalet stora varumärken. Standardprodukterna består till stor del av slangrullar, pistoler, spolrör och munstycken, men även produkter som avfettning och kempumpar för tex. biltvättar, samt ett jättesortiment av rör-rensarmunstycken för omgående leverans. Företaget bygger även en del helt kundanpassade rengöringsutrustningar efter önskemål.

Servi -Teknik - Taktvätt
Foto: Servi Teknik

Hans förklarar att det är nödvändigt att kunna erbjuda en stor bredd tillbehör då de är återförsäljare för så många varumärken. Från finska Dynaset marknadsförs exempelvis hydrauliska högtryckstvättar, kompressorer, svetsar och generatorer.

– Vi har högtryckstvättar för allt från kall- till hetvatten, el och dieselvärmare. Drift kan vara med el, hydraulik, bensin eller diesel. Vi har även tankrengörare från MOOG Cleaning Systems och hela sortimentet med ytrengöring från Mosmatic i Schweiz. Detta gör att vi kan erbjuda en stor bredd av tillbehör för dessa produkter. Vi har mycket på lager som vi kan leverera omgående, förklarar Hans. Riskbedömning för tryckluftsanläggning och säkerhetsutbildning för högtryckstvättning över 200 bar är också något som är krav från myndigheterna i dag, och något som Servi Teknik utför.

Fokus på service och underhåll

Servi Teknik - Fjädertvätt
Foto: Servi Teknik

Utöver sina produkter har Servi Teknik även satsat mycket på service och underhåll. Idag servar företaget bland annat spolbilor samt tak- och fasadtvättar i egna lokaler i Mölnlycke, samt biltvättsanläggningar för såväl person- som lastbilar från egna servicebilar. Det kan också vara större åkerier eller industri som byggt egna tvätthallar som Servi Teknik förser med service och utrustning på plats. Att inte behöva stå stilla med sin utrustning är i dag bland det viktigaste för en entreprenör, då personalkostnaden snabbt blir kostsam.

– Skulle en kund ringa från Norrland och behöver service så har vi partners spridda över hela landet som kan erbjuda såväl tillbehör som service. Många företag har egen underhållspersonal som vi kan bistå med reservdelar på rikstäckande nivå. Lokalt i Västra Götaland servar vi själva även kompressorer och tryckluft, där vi t.ex. gör återkommande läcksökning med ultraljudsutrustning, en mycket lönande åtgärd för kunden och miljön, avslutar Hans.

serviteknik.se finns mer information om Servi Tekniks högtryckstvättar och breda sortiment av tillbehör.