Presenteras av MFG Components
MFG Components
Foto: MFG Components

Expert på kraftöverföring satsar på långsiktiga samarbeten

Med över 40 års branscherfarenhet kan MFG Components leverera maskinella komponenter för såväl legotillverkning som skräddarsydda lösningar. Med sin långa erfarenhet har företaget utvecklat en unik expertis och långa samarbeten med kunder världen över.

MFG Components - Logotyp

Med bas i Finland förser MFG Components kunder i USA, Kina, Kanada, Tyskland, Sverige och Australien med maskinella komponenter för kraftöverföring. Med över 40 års erfarenhet har företaget lyckats skapa en djup kunskap och arbetar hela tiden med att vidareutbilda sin personal.

Vi fick en pratstund med Timo Ala-Jääski, vd på MFG Components, som berättar om företagets två huvudsakliga expertisområden och hur de satsar på långsiktiga samarbeten.

Legotillverkning

MFG är specialiserade på legotillverkning och förser kunder med färdiga komponenter av olika material. Via ett stort nätverk av samarbetspartners kan företaget hantera hela processen, från tillverkning till montering.

För att kunna leverera moderna lösningar använder MFG Components både 5-axliga maskiner och robotiserad produktion. Detta gör det möjligt för företaget att leverera ett komplett utbud av bearbetningstjänster från axlar till V-remskivor och krävande komponenter.

Skräddarsydda lösningar

Företagets andra verksamhetsområde är skräddarsydda lösningar efter kundspecifika behov. För att kunna erbjuda en komplett produktflora importerar MFG Components också vissa standardkomponenter från Kina, Japan, Italien och Tyskland.

– Vi strävar efter att betjäna våra kunders behov genom att ständigt förbättra vår produktion. Vår styrka ligger i den egna tillverkningen och att komma på innovativa lösningar varpå kundanpassade lösningar faller sig naturligt för oss, förklarar Timo.

Långsiktiga samarbeten

MFG Components - Legotillverkning
Foto: MFG Components

Företaget satsar på långsiktiga samarbeten och många av deras nuvarande kunder har de haft i över decennier. Under alla år inom branschen har vi alltid utvecklat produkter tillsammans med våra kunder och försöker hela tiden erbjuda nya mer innovativa och kostnadseffektiva lösningar. Personligen är Timo övertygad om att det är just detta kundfokus som skapat deras långa samarbeten.

Mekaniken har förändrats mycket sedan 70-talet och därför har det varit viktigt att inte bara följa med i utvecklingen utan att även ligga ett steg före.

Just nu letar MFG Components efter fler representativ i Skandinavien för att stärka sin position på marknaden. På mfg.fi finns mer information om MFG Components produkter inom legotillverkning, kraftöverföring och kopplingar.