Presenteras av MIAS
MIAS - Filter
Foto: MIAS

Filterexpert utökar sitt sortiment mot svensk industri

MIAS i Ängelholm AB är idag en komplett leverantör av filter mot industrin. De senaste åren har man satsat på hög teknisk kompetens samt breddat sitt produktsortiment och kan idag erbjuda en totallösning för industriella partners. MIAS har även ett annat produktsegment med egen tillverkning av enkel- och dubbelverkande hydraulcylindrar.

MIAS - Logotyp

Sedan starten 2005 har MIAS specialiserat sig på hydraulfilter och kompressorfilter men har under de senaste åren utökat sitt sortiment med stoftfilter, automatfilter och filter för filtrering av skärvätskor och processvätskor.

Vi fick en pratstund med Bobby Bruzelius, säljare på MIAS, som berättar mer om deras kompletta erbjudande.

En märkesoberoende partner

MIAS är en märkesoberoende aktör vilket innebär att de kan erbjuda de produkter som är bäst för slutanvändaren till det mest kostnadseffektiva priset. Då tillverkare oftast är specialister på ett specifikt område är det en stor fördel att ha tillgång till flera av de stora filtermärkena.

– Vi har tagit oss an rollen att samla ett komplett erbjudande för svensk industri. Genom att arbeta nära våra kunder kan dem få allt från en och samma partner utan att behöva involvera flera olika leverantörer. Idag har vi förutom hydraul-/smörjoljefilter även torrfiltrering av gas/luft/stoft och filterlösningar till i princip alla processvätskor som finns inom tillverkningsindustrin, förklarar Bobby.

Välutbildad personal

MIAS - Industri
Foto: MIAS

MIAS är ofta ute hos filtertillverkare för att uppdatera sig kring nya produkter och material för att alltid ha kunskap kring den utveckling som sker inom industrin. Företaget fokuserar mycket på att utbilda sin personal och erbjuder även utbildning för kunders konstruktörer och servicetekniker. I vissa fall görs gemensamma besök med tillverkare som är specialister på området.

– Vi hjälper även till kring konsultering och rådgivning av olika filtersystem. I många fall kan en filterlösning ha suttit på maskinen i 10-20 år. Då kan det vara bra att tänka om och fundera på om det verkligen är rätt filter som sitter där från första början eller om det finns en bättre lösning idag. Kunder har kontaktat oss som haft problem under längre tid och då har vi hittat nya filterlösningar som effektiviserat och fått ner kostnader för underhåll, avslutar Bobby.

Läs mer om MIAS kompletta utbud av filterlösningar för industrin på www.miasab.se.