Presenteras av Junttan
Junttan - verkstad
Foto: Junttan

Finsk pålmaskinstillverkare satsar i Sverige

Junttan har länge varit kända för sina produkter inom pålning och borrning. Sedan 2017 har de även kontor i Sverige och satsar nu på kundnära service med verkstaden och reservdelslagret i Göteborg.

Den finska pålmaskinstillverkaren Junttan har över 40 års erfarenhet av att utveckla och tillverka hydraulisk pålningsutrustning för såväl nordiska som internationella kunder. De senaste åren har företaget satsat mer på den svenska marknaden och på att erbjuda kundnära servicelösningar.

– Vi har ett marknadsledande modellprogram av pålnings- och borriggar samt utrustning som hydrauliska hammare, vridhuvuden och kraftpaket. Men vi vill även erbjuda en helhetslösning avseende service, berättar Morgan Sjögren som är Sverigeansvarig på Junttan.

Stark start för svenska servicecentret

Servicecentret i Göteborg etablerades i Göteborg under 2017 för att bli en bas varifrån företaget även kunde serva den norska och danska marknaden. Verksamheten har fått en stark start och rekryterar just nu fler tekniker och ordermottagare för att hinna med alla uppdrag inom fält- och verkstadsservice.

– Vi vill säkerställa att vi kan möta det ökande behovet med en hög servicegrad och hoppas samtidigt kunna erbjuda mer personlig service. Det är viktigt med en personlig kontakt som är närvarande och förstår sig på kundens behov, förklarar Morgan.

Idén är att erbjuda mer planerad och förebyggande service, inte bara på de egna maskinerna utan för hela kundens maskinpark, allt för att trygga produktionen. Verkstaden byter även in och hyr ut tillbehör för att lösa eventuella produktionstoppar eller haverier.

Utvecklar tillsammans med kunder

Junttan MPx90 Hylkema
Junttan MPx90 Hylkema. Foto: Junttan

Närheten till kunderna skapar också förutsättningar för fler utvecklingssamarbeten. Eftersom det byggs så mycket i centrala Göteborg arbetar Junttan med att utveckla bullerdämpning för pålslagning tillsammans med bland andra Skanska. En färdig lösning beräknas vara klar 2019.

Samtidigt fortsätter företaget att utveckla sina riggar. MPx90 som är en multifunktionell stapelrigg lanserades under 2017 och kan bland annat utrustas med CFA, förskjutningspåle och storskärningsutrustning. Mycket fokus har enligt Morgan legat på att skapa en säker, stabil och flexibel rigg som är lätt att transportera.

www.junttan.com finns mer information om både företagets produkter och serviceerbjudande. Här finns även kontaktuppgifter för det svenska servicecentret.