Presenteras av Scanwaste
Scanwaste - Bergmann - Alpha Pack 606
Bergmanns komprimator med unik självrensande funktion.

Förbättra er internlogistik med förkomprimerat avfall

Med varumärket Bergmann i spetsen förser Scanwaste idag välkända aktörer med komprimerad utrustning för avfall- och restproduktshantering. För att särskilja sig ytterligare erbjuder Scanwaste nu Roto-Packer, en unik lösning som kan förbättra internlogistik betydligt.

Scanwaste logo

Scanwastes affärsidé är att ta fram bästa möjliga teknik och produkter till återförsäljare och transportörer i Sverige. Med den smarta Roto-Packer kan verksamheter numera reducera sina transporter för tömning till en tiondel, något som spar såväl tid som förbättrar säkerhet och arbetsförhållanden.

Förkomprimera med Roto-Packer

Vanligtvis sorterar verksamheter sitt avfall i stora containers eller i kärlstationer för att sedan rulla ut och tömma kärlen i en komprimator på bakgården. Till skillnad från traditionella balpressar komprimerar Roto-Packer i säck eller i kärl vilket tar upp till tio gånger mer volym.

Om man ställer en Roto-Pack på stationen så kan den förkomprimera mängden avfall direkt på plats vilket resulterar i betydligt färre tömningar. Truckföraren slipper onödig transport och det spar tid. Lars Flygt, Market Manager på Scanwaste, berättar mer:

– Den här lösningen är vi unika med och innebär en betydligt förbättrad interlogistik för verksamheter i Sverige. Genom att kunna fylla på kontinuerligt reduceras transporter från fabriken ut till lastplatsen till en tiondel. Skulle man däremot vilja ha en traditionell balpress, erbjuder vi Nättraby-balpressen som är tystgående och oljefri.

Nättraby balpress

Om man inte vill komprimera i säck eller kärl så kan Scanwaste med Nättraby Verktygs maskiner erbjuda en elektromekanisk balpressar. Till skillnad från andra balpressar som drivs av hydraulik så är den elektromekaniska tystgående och oberoende av olja. Därmed är den inte känslig mot kyla och regn och kan med stor fördel även placeras utomhus.

Bergmann Alpha-Pack-Bin APB 606

Lars avslutar med att slå ett slag för varumärket Bergmann och hur deras komprimator APB 606 skiljer sig från andra komprimatorer på marknaden. Med ett unikt självrensande system som tillåter kontinuerlig lastning slipper man vänta på presscykeln då materialet alltid knuffas framför pressplattan och trycks in i containern.
Bergmann Alpha-Pack-Bin APB 606.

– APB 606 har även ett expanderande tak som skapar luft nog att låta materialet glida ut enkelt vid tömning. Och med en enastående hög lastvikt innebär den färre transporter och en mer kostnadseffektiv lösning för kunden, säger Lars.

Bergmann som varumärke blev först känd för att utvecklat sin pendelkomprimator, tätt följt av Roll-Packer, RP 7700 Jumbo (stationär), som är lite av Bergmanns kronjuvel. Än idag förknippas Bergmann med denna bland alla stora återvinningsstationer runt om i landet.

Scanwaste förser idag välkända varumärken som bland annat Suez Sverige AB, IKEA, Bauhaus och ICA Maxi med sina effektiva produkter för komprimering. På scanwaste.se kan du läsa mer om företagets komprimerande utrustning. Här kan du också läsa mer om den smarta Roto-Packen.