G A Lindberg lanserar Mobil DTE 10 Excel
Mobils nylanserade energibesparande serie är baserad på utvalda basoljor samt ett egenutvecklat additivsystem

G A Lindberg lanserar Mobil DTE 10 Excel

FordonNär den ledande aktören inom industriella oljor Mobil lanserade sin energibesparande hydrauloljeserie DTE 10 Excel, en hydraulolja med nya energibesparingar, så breddade därmed Sverigedistributören G A Lindberg sitt sortiment inom medier för industriapplikationer.


DTE 10 Excel, Mobils senaste energibesparande hydrauloljeserie, erbjuder industriföretag såväl energi- som miljöbesparingar. Sverigedistributören G A Lindberg ser positivt på den senaste serien som samtidigt komplementerar företagets heltäckande sortiment riktat mot den svenska industrin.

– Mobil är ledande aktör på marknaden och deras senaste energibesparande serie för hydraulolja DTE 10 Excel är ett utmärkt exempel där man har satt besparingar och effektivitet i fokus, inleder Stefan Pettersson, vd på G A Lindberg.

Egenutvecklat additivsystem

Mobils nylanserade energibesparande serie är baserad på utvalda basoljor samt ett egenutvecklat additivsystem som medför en unik balans och kan ge upp till fyra gånger bättre renhållning än konventionella hydrauloljor.

DTE 10 Excel håller upp till tre gånger längre
DTE 10 Excel håller upp till tre gånger längre

-För att uppnå en lång oljelivslängd har DTE 10 Excel en hög oxidationsbeständighet och termisk stabilitet, säger Stefan.

Studier utförda av Mobil har bland annat visat på upp till sex procents energibesparing jämfört med andra oljor på marknaden. Detta uppnår man genom förbättrad verkningsgrad i hydraulpumpen. Resultatet blir en olja som sänker energiförbrukningen, ger ökad prestanda och sparar pengar åt företaget.

En oljas livslängd är viktig för industriföretag som förlitar sig på maskiner i sin produktion. Vidare studier av Mobils nya hydraulolja har visat att DTE 10 Excel håller upp till tre gånger längre och bibehåller renheten i det hydrauliska systemet och dess komponentskydd.

Konceptet All inclusive

Till skillnad från andra företag som har valt att specialisera sig på en typ av produkt eller ett produktområde har G A Lindberg ambitionen att erbjuda ett komplett sortiment till industriföretag. Stefan berättar mer om företagets koncept:

– Vi kallar det ”All inclusive” och är ett koncept som är utvecklat kring våra olika produktsegment. Det kan exempelvis vara att det för oljeapplikationer krävs smörjfett som klarar extrema temperaturer, olika silikonfetter eller paster. Ofta behöver företag också en pump eller fettspruta för att kunna applicera produkten, det kan vi erbjuda.

Normalt sett använder sig industriföretag av flera leverantörer och har kanske liknande produkter från olika leverantörer. För kunden ska använda rätt produkter går man igenom kundens inventarier för att se vad han har och vad han behöver. Resultatet blir ofta färre produkter som alla fyller sin funktion.

Uppfyller branschkrav

Ett område som är viktigt för G A Lindberg är de miljökrav som ställs på dem. G A Lindberg uppfyller branschens samtliga miljökrav och är certifierade enligt de miljöcertifikat som finns. För att upprätthålla standarden besiktas företagets verksamhet årligen av besiktningsorganet Norske Veritas.


Du kan läsa mer om G A Lindbergs miljöarbete, Mobils hydrauloljeserie DTE 10 Excel samt företagets övriga sortiment på www.galindberg.se/chemtech.

Redaktionen
redaktionen@temaindustri.se