Presenteras av Glas Weld
Glas Weld - Glasreparation
Foto: Glas Weld

Glasexperten utbildar om glasreparation runt om i Europa

Glas-Weld är världsledande inom glasreparationservice och förbättrar ständigt sina utrustningar för restaurering och polering av glas. Idag utbildar företaget stora kunder som Volvo och Volkswagen Group och Daimler i hur man använder deras utrustningar. Viktigt är också med tanke på miljöpåverkan, så skall det repareras mer och inte bytas ut.

Glas Weld - Logotyp

Glas-Weld har sedan 1980 talet arbetat för att leverera det senaste inom glasreparationer.
Och I takt med att krav från försäkringsbolag blir allt striktare börjar kunder såsom verkstäder och glasmästerier att leta efter mer kvalitativa lösningar. Därför arbetar Glas-Weld hela tiden med produktutveckling och är idag etablerade i länder som England, Japan, USA, New Zeeland, Asien, Africa och i princip hela Europa.

– Likt en grossist säljer vi utrustning till våra kunder och utbildar dem i hur de ska använda dem, förklarar, Esbjörn Rönnholm, vd på Glas-Weld System AB i Norden, Balticum, och delar av Europa.

Utbildningar på rikstäckande nivå

Ett av Glas-Welds senaste projekt är i samarbete med Volvo Försäkringar och Volvo handlarförening. Glas-Weld fick ansvaret att driva stor utbildningskampanj som just nu pågår runt om i Sverige med Volvo Lastvagnar.

– Vi har redan utbildat 70-80 personer om cirka 40 olika utrustningar. Det är roligt att de satsar på utbildning och vill lära sig hur man ska använda utrustningen. Vi kör konstant diplomerade utbildningar och det är just det som hela vårt koncept bygger på, förklarar Esbjörn.

Polerar bort repor

Glas Weld - Repborttagning
Foto: Glas Weld

Glas-Weld utför även repborttagning och har utvecklat en unik distorsionsfri teknik som kan polera bort glasrepor på alla typer av glas och undvika en optisk brytning. Gforce2 utrustning klarar till och med skottsäkra eller böjda glas och speglar.

– Det låter lite som hokus pokus men genom att skapa en friktionsvärme samtidigt som vi polerar sätter det fart på molekylerna i glaset och reparerar skadan. Här har vi stora återförsäljare som Pilkington, Saint-Gobain,och underleverantörer till Skanska, NCC och PEAB och fabrikstillverkare av vanligt glas till kunder då tekniken inte bara är användbar för bilhandeln utan även vanligt fönsterglas, berättar Esbjörn. Men också direkt till fabrikstillverkning för bilar där det blir mer och mer glas, så sparar dom enorma summor pengar på att reparera istället för att byta ut glaset.

Restaurerar strålkastare

Glas-Weld har kan också erbjuda Gclear, ett enkelt och bra restaureringskit för strålkastare. Esbjörn förklarar att alla nya strålkastare numera görs i plast och genom att stryka på ett material med en miljövänlig metod, kan de enkelt restaurera strålkastarna på plats.

– Hela konceptet bygger på att vara så miljövänliga som möjligt och det blir vi automatiskt då vi reparerar istället för att byta ut, avslutar Esbjörn.

För att läsa mer om Glas-Welds utrustning och utbildningar inom glasreparationsservice, besök glasweld.se.