Presenteras av Dematek
dematek
Foto: Dematek

Har lyft industrin i snart 100 år

Dematek är en av Sveriges största leverantörer av lyftutrustningar, som generalagent för Demag Cranes & Components erbjuder familjeföretaget ett komplett utbud av produkter och helhetslösningar med fokus på trygga lyft och säker drift.

Dematek ägs av familjen Hörnfeldt och har funnits i olika konstellationer sedan 1919. Företaget är etablerat på 37 orter, från Landskrona i söder till Luleå i norr. Tack vare sin långa historia är företaget en trygg partner inom lätta och tunga lyft samtidigt som man har en stor kunskapsbank som möjliggör innovativa lösningar.

Leder utvecklingen på telfrar

Dematek har länge varit tongivande inom bl.a. telfersegmentet och enligt marknadschefen Claes Hörnfeldt det är de små detaljerna som gör skillnad och ligger bakom framgångarna.

– Ta bara den steglösa kättingtelfern som exempel, redan 1995 var vi först med att erbjuda steglös hastighetsreglering vilket var revolutionerande på marknaden då det tidigare bara fanns två hastigheter att tillgå, säger Claes.

Med en steglös hastighetsreglering får man en mjukare upp och ned rörelse och kan därför lyfta med mer precision. Ju hårdare man trycker på knappen desto snabbare rör sig telfern och Claes berättar att det är först nu som resten av branschen börjar hinna ikapp lösningen.

– Detta är bara ett exempel på hur Dematek ligger i framkant. En annan viktig fördel med våra telfrar är att de har inbyggd driftsidsmätare som standard, vilket gör det lättare att föra driftjournal, något som dessutom är ett myndighetskrav, berättar Claes.

Trygg helhetspartner

Förutom sina standardprodukter inom lyft, som utöver telfrar också inkluderar bland annat ett komplett lättlastsystem, erbjuder Dematek också skräddarsydda helhetslösningar. Man har arbetat med många stora företag genom åren, bland annat Volvo Lastvagnar och tagit fram unika lösningar som sparat företagen mycket tid och pengar.

– Det är tack vare vår kunniga personal som vi kan erbjuda våra kunder den här sortens tekniska lösningarna. Våra medarbetare trivs att arbeta med oss vilket reflekteras i den kvalitet på arbete vi kan erbjuda kunden, förklarar Claes.

Dematek arbetar med trygga lyft och engagemanget slutar inte när deras utrustning är levererad. Man erbjuder även säkerhetsutbildningar, riskanalyser och omfattande serviceavtal, allt för att kunden ska kunna känna sig trygg. Läs mer om Demateks erbjudanden på dematek.se.