Presenteras av Kyrel
Kyrel - maskinpark
Kyrels högvolyms SMD-linjer. Foto: Kyrel

Högteknologisk kontraktstillverkare etablerar sig i Sverige

Elektronikbranschen har gått starkt framåt de senaste åren och med den också den finska kontraktstillverkaren Kyrel som bara under förra året ökade sin omsättning med 30 procent. Nu sätter man siktet på nya framgångar västerut.

Kyrel är en av Finlands mest framgångsrika kontraktstillverkare av elektroniska, mekaniska och elektromekaniska produkter. Bland kunderna ryms ett 80-tal finska och internationella aktörer inom bland annat IT och telefoni, industrielektronik, konsumenthandel och medicin samt fordonselektronik.

– Det går bra för branschen i stort just nu. Därmed går det också bra för oss. Vi har jobbat hårt för att kunna ta del av framgångarna och ökade omsättningen förra året från 30 till 40 miljoner euro. Nu känner vi att tillfället är rätt att etablera oss även i Sverige, berättar Simo Parhankangas, vd på Kyrel.

Kunder och process i fokus

Simo Parhankangas - Kyrel
Simo Parhankangas, Kyrels vd. Foto: Kyrel

Som ett första steg in på svenska marknaden har Kyrel tagit in Johan Warpe från Nordic Groups som representant. Förhoppningen är att svenska kunder ska uppskatta möjligheten att prata med någon på plats i Sverige och bli nyfikna nog för att besöka fabriken i Finland.

– Tillverkningsprocessen ger en riktig wow-upplevelse som kunderna brukar uppskatta. Vi har investerat flera miljoner i toppmodern utrustning och avancerade IT-system i fabriken som gör att vi kan tillverka i princip vadsomhelst, säger Simo.

Just fokus på kundnöjdhet tillsammans med en stark process menar Simo är några av nycklarna bakom företagets framgångar. Tack vare en erfaren och kunnig personal kan Kyrel också ha ett agilt arbetssätt som ger maximal flexibilitet i tillverkningen.

40 år av innovation

Kyrels högteknologiska fabrik ligger i Kyröskoski, Tammerfors i västra Finland och 2018 firar företaget 40 år av innovation och teknologiska framsteg. Som många andra moderna framgångssagor började allt i ett garage 1978 när familjeföretaget grundades av Simos pappa, läraren och uppfinnaren Seppo Parhankangas.

Uppfinnararvet gör att Kyrel alltid haft fokus på att ligga i framkant av teknologin och idag jobbar man bland annat med system som kan registrera och analysera 500 miljoner dataresultat från över 100 källor per år. Företaget har också ett av de mest avancerade spårbarhetssystemen på marknaden och en väldigt stark profil inom Internet-of-Things.

Om man vill veta mer om möjligheterna med Kyrel som tillverkningspartner kommer både Simo och Johan finnas på plats på Elmia Subcontractor 13-16 november vid monter D04.19. Det går också bra att mejla Johan på johan.warpe@nordicgroups.se för att ställa en fråga, boka ett möte, eller ett besök på Kyrels fabrik.