Presenteras av Industriunderhåll
Industriunderhåll - mekanisk verkstad
Foto: Industriunderhåll

Kombinerar mekanisk verkstad med flexibel fältorganisation

Under 2017 firade familjeägda Industriunderhåll 35 år. Sedan fem år tillbaka finns även den mekaniska verkstaden KG Mekaniska inom bolaget vilket öppnar stora möjligheter och man arbetar idag med många stora aktörer.

Vi får en pratstund med Ann-Sofie Borglund som är vd på både Industriunderhåll och dotterbolaget KG Mekaniska. Hon lyfter fram förvärvet av den mekaniska verkstaden som en viktig del i hur företaget utvecklats de senaste åren och man firade under 2017 dessutom 35-årsjubileum.

Ann-Sofie Borglund - Industriunderhåll
Ann-Sofie Borglund, vd på Industriunderhåll

Flexibel organisation

Industriunderhåll har under 35 år byggt upp en organisation med fälttekniker som kan serva industrikunder i hela Sverige, och på senare år även den norska marknaden. Förvärvet av KG Mekaniska i december 2011 har sedan tillfört ytterligare en dimension.

– Det ger oss en helhet och möjligheten att ta oss an fler typer av uppdrag inom både underhåll och konstruktion. Med vår egen mekaniska verkstad är vi dessutom mindre beroende på externa leverantörer och kan serva våra kunder snabbare, förklarar Ann-Sofie.

Verkstaden har en modern maskinpark och man är certifierade enligt FR2000 samt EN 1090-1 för tillverkning och konstruktion inom stålarbete. Kombinerat med personal med lång erfarenhet och spetskomptens inom olika discipliner kan man utföra alla typer av plåt-, stål- och hydraulikarbeten såväl som mekanik- och konstruktionsarbeten. Tillsammans med kund tar man projekt från idé till verklighet.

Välkända företag på kundlistan

Med fälttekniker finns kunder över hela landet och i en rad olika branscher. Fokusområdet är trävaru- och pappersindustrin med kunder såsom Derome, Södra, Stora Enso och Moelven. Man arbetar också nära en rad maskintillverkare som Andritz och Bruks.

– Med vår verkstad och huvudkontor i Karl Gustav, strax utanför Varberg, ligger vi väl placerade för att serva trä- och pappersindustrin här med företag som Derome och Södra. Vi var till exempel med och tog fram en ny maskin med Södra Innovation för det nya materialet DuraPulp i ett väldigt lyckat projekt, avslutar Ann-Sofie.

Hon berättar även att man ligger bakom i princip alla anläggningar i hela Sverige som producerar den saltlake som sprids på våra vägar under vintern. Där arbetar man med allt från kommuner till Svevia, NCC, PEAB, Skanska samt enskilda åkerier och kommuner.

Det visar tydligt på mångsidigheten och flexibiliteten hos Industriunderhåll som nu satsar ordentligt för framtiden med en stark grund. På www.industriunderhall.se respektive www.kgmek.se finns mer information om de båda företagen.