MIT - DC-motorer
MIT närvarade på Europas ledande underleverantörsmässa i Jönköping 11-14 november, Elmina Subcontractor.

Kundanpassade DC-motorer för industrin

TeknikMed ett fokus på kundanpassade produkter, har MIT Modern Industri Teknik levererat DC-motorer till den svenska marknaden sedan 1996. Genom att vara flexibel gentemot kundens önskemål, har de etablerat sig som en unik aktör på marknaden.

Modern Industri Teknik etablerade sin verksamhet i Sverige, bestod bassortimentet av DC-motorer och ellinjära ställdon. Trots att produktsortimentet har utökats under åren, berättar försäljningschef Jan-Ove Kallerhag hur företaget har arbetat med samma produktlinje sedan starten.

En produktlinje som består

DC-motorer, snäckväxelmotorer och planetväxelmotorer utgör idag MITs tyngsta produktprogram och är en grupp motorer med likadan tillverkning.

– Motorer är vårt starkaste område med produkter som hela tiden utvecklas. I princip är det samma produktlinje med DC-motorer och snäckväxelmotorer sedan starten, med ett tillskott av planetväxelmotorer som är den senaste motorn i vår produktlinje, berättar Jan-Ove.

Planetväxelmotorerna lanseras för första gången på Europas ledande underleverantörsmässa i Jönköping 11-14 november, Elmina Subcontractor.

MIT - X3
Modernt motorprogram

Signum för flexibilitet

Modern Industri Tekniks främsta styrka förutom en bra och jämn kvalitet, är att fabriken har arbetat mycket med att ha en modern produktionsteknik.

– Vi arbetar mer med speciella motorer. Vi är flexibla och har därför mindre produktionsvolymer. Vi utgår från ett standardprogram av motorer där vi sedan erbjuder kunden en större möjlighet att påverka. Det har varit vårt signum och gör oss unika, säger Jan-Ove.

MIT erbjuder ett stort användningsområde med flexibilitet. De riktar sig mot ett brett fält av industrin med kunder inom rehabsektorn, tillverkare av bord, robotar, sitt-, tak- och personliftar, rullstolar, dörröppnare och backslaget i båtar.

En ömsesidig lojalitet

MIT är ett företag med stor uppbackning från fabriken i Europa där motorerna tillverkas. De har fabrikens resurser trots att de är relativt små. Verksamheten är väletablerad av den enkla anledningen att de har en uppgift att fylla på marknaden i Sverige: produktanpassning efter kundernas behov.

– Många kunder som vi hade på 90-talet har vi fortfarande kvar. Inom branschen jobbar man sällan med flyktiga kunder utan man går in i ett projekt som man sedan underhåller aktivt under processens gång, berättar Jan-Ove.

En av dessa trogna kunder är Envirologic AB i Uppsala. De tillverkar tvättrobotar och använder sig av sju snäckväxelmotorer med tre olika specifikationer, beroende på funktionen i tvättroboten.

www.mit.se kan du läsa mer om hur produktsortimentet har expanderat med åren. Utöver deras ursprungliga produktlinje har de även el-material, ventiler och växlar i programmet.

Redaktionen
redaktionen@temaindustri.se