Presenteras av Mirka Scandinavia
Novastar Flex - handslippapper
Foto: Mirka Scandinavia

Lanserar nytt handslippapper för fina detaljjobb

Mirka Scandinavia fortsätter släppa spännande nyheter för fordonsbranschen. Denna gång för de minsta jobben och mest svåråtkomliga detaljerna. Nya hand-sandpappret Novastar Flex har tagits fram för att ge en bättre och jämnare slutfinish på kortare tid även när arbetet görs för hand.

– Vårt fokus är att användaren ska få den enklaste processen till den bästa finishen och ett bra handslippapper är något vi sett behov av ute på verkstäderna. Vi vill vara en helhetsleverantör för bileftermarknaden gällande slip och finish och det här är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Alexander Gidebratt, marknadschef på Mirka Scandinavia.

Bra slutfinish snabbare

Novastar Flex - fina detaljslipjobb
Foto: Mirka Scandinavia

Novastar Flex finns i grovlekarna 400, 600, 800, 1200 och 1500 med färgkodning så att man snabbt hittar det man behöver. Kornen är noggrant placerade för bästa slipmönster och baserade på aluminiumoxid medan pappret består av polyuretan.

– Det har en glattare yta och är väldigt formbart, flexibelt och hållbart. Pappret är skrynkelfritt och det blir ingen beläggning som gör att ytan blir felslipad på något sätt. Det finns dessutom inga hårda kanter vilket gör att man får en mjukare övergång mellan slipområdena, förklarar Alexander.

Limmet som fäster kornen på pappret bidrar till att pappret stöter ifrån sig damm. Genom att torka av pappret med en microfiberduk får man enligt Alexander bort det damm som uppkommit under slipningen och kan sedan fortsätta med samma papper.

– Det gör att man får en konsekvent och bra slutfinish. Ett slippapper kan till exempel slipa en hel kofångare. Feedbacken från våra kunder är också att pappret är väldigt användarvänligt och att slipprocessen överlag blir snabbare med vårt material, säger Alexander.

Med praktisk hållare

Novastar Flex släpps i storleken 130×170 millimeter, men är perforerat så att det kan delas i två. Istället för att använda pappret direkt med handen eller med exempelvis ett handslipstöd i kork kan man köpa till ett större eller mindre handslipstöd i skumgummi.

Baksidan av slippappret fäster mot handslipstödet, men går ändå snabbt att byta ut. Lösningen ger maximal flexibilitet utan fingermärken vilket gör den idealisk för professionella verkstäder. Mer information om Mirka Scandinavias produkter finns på mirka.com/novastar.