Presenteras av Mirka Scandinavia
Mirka - batteridriven polermaskin in-action
Foto: Mirka Scandinavia

Lanserar lätt och batteridriven 77-millimeters polermaskin

I maj lanserar Mirka Scandinavia en 77-millimeters polermaskin för fordonsbranschen. Maskinen finns i oscillerande och roterande variant, är batteridriven, ergonomiskt utformad och väger bara 900 gram.

Bilproduktion sker ofta på produktionsband, men det är inte alltid man har möjlighet att ta hand om all polering på en och samma gång. Med sin nya batteridrivna 77-millimeters polermaskin vill Mirka Scandinavia möjliggöra ett mer flexibelt arbetssätt så man kan polera där det behövs när det behövs.

– Det här är en game-changer för bilbranschen. Batteridrivna maskiner är fortfarande relativt ovanliga på proffsnivå. Nu kan man få en lätt och ergonomiskt utformad maskin som dessutom levererar Mirkas välkända toppkvalitet, säger Alexander Gidebratt, marknadschef på Mirka Scandinavia.

Ocillerande eller roterande

Den nya 77-millimeters polermaskinen finns i två varianter AROP-B 312NV som är oscillerande och ARP-B 300NV som är roterande. Maskinen kompletterar Mirkas linje inom proffspolering som påbörjades 2017 med 32-millimetersmaskinerna AOS-B och AROS-B.

Mirkas batteridrivna polermaskiner
Mirkas nya batteridrivna polermaskiner. Foto: Mirka Scandinavia

– 77-millimetersmaskinen kommer in för att göra slutfinishen efter att man använt våra 32-millimeters slipmaskin för punkta små damm-noppor i lacken. Vårt mål har alltid varit att kunna ge kunden hela processen från slip till slutpolering. Det kan vi nu, förklarar Alexander.

Den oscillerande polermaskinen har en pendling på 12 millimeter och en hastighet på 4000–7000 varv per minut. Den skapar ett mer oregelbundet poleringsmönster, något som växt i popularitet de senaste åren. Den roterande maskinen är lite billigare och roterar 1500-2200 varv per minut.

– Vi har haft ett 50-tal olika kunder som har testat dessa och med hjälp av deras feedback har vi lyckats skapa två fantastiska maskiner, berättar Alexander.

Ergonomiskt utformad

Den nya polermaskinen är ergonomiskt utformad och kan användas med höger-, vänster och tvåhandsgrepp. Genom att koppla den med bluetooth mot appen My Mirka kan man dessutom bland annat se vibrationsvärden i realtid och förebygga vita-fingrar-syndromet.

– I appen får man också tillgång till alla manualer och nyheter vi släpper och kan exempelvis registrera sina garantier. Det är en förenkling för slutanvändaren, helt enkelt. Man får all information man behöver för att kunna arbeta smart och säkert, säger Alexander.

Under våren har Mirka även släppt slipmaskinen DEROS 77-millimeter som är en uppdatering av deras gamla planmaskin, samt den strykjärnsformade DEOS delta. Mer information om Mirkas nya maskiner samt återförsäljarlista finns på mirka.com.