Presenteras av Strandmöllen
Strandmöllens Mini Bertha ger många svetsningar på liten flaska. Foto: Strandmöllen

Lanserar ny gasflaska för smidigare och billigare svetsning

Strandmöllens Mini Bertha utmanar på marknaden. I Danmark blev den lilla gasflaskan med det stora innehållet en succé när den lanserades för några månader sedan och på Elmia Svets och Fogning 14-18 maj är det Sveriges tur.

strandmollan-logo

Gasflaskor för svetsning ska inte behöva vara stora och tunga eller små och bytas ofta, det slår industrigasleverantören Strandmöllen fast. Nu lanserar man ett alternativ med nya gasflaskan Mini Bertha.

–  Vi såg ett behov på marknaden som vi kände att vi behövde tillfredsställa. Nu börjar vi med ren argon och argonmix som är våra mest efterfrågade gaser i det här formatet. Sedan kommer vi lansera fler efterhand, berättar Sven Samuelsson, projektledare på Strandmöllen.

mini-bertha-72
Mini Bertha lanseras först med argon och argonmix.
Foto: Strandmöllen

Liten flaska med stort innehåll

Det unika med Mini Bertha är vikten, storleken och mängden innehåll. 8-litersflaskan har ett fyllningstryck på 300 bar vilket ger ungefär 2500 liter argon eller 2700 liter argonmix. Normalt trycksätts liknande flaskor med 200 bar vilket ger en volymskillnad på ungefär 50 procent.

– En vanlig svetsare kanske använder 10-15 liter gas per minut och har en bågtid på 15 minuter per timme så det blir många fler svetsningar på samma flaska, förklarar Sven.
 
Flaskan är 700 millimeter hög och har en diameter på 178 millimeter. Bredden gör den stabil och lätt att transportera samtidigt som storleken, det bekväma bärhandtaget och vikten på 17 kilo ger större rörelsefrihet.

Mini Bertha passar i de flesta standardselar och har en snabbkoppling som gör att flaskan kan kopplas ihop direkt med en standardslang. Den har också en integrerad regulator så man inte behöver köpa till eller underhålla en sådan själv.

Ingen flaskhyra

Något som också gör Mini Bertha smidig att använda är att flaskan köps fri utan några löpande avgifter. I normala fall hyr man gasflaskor per år eller dygn vilket kan bli dyrt för sällananvändare. Mini Bertha kan stå oanvänd i ett halvår utan att det kostar något.

– Man byter bara in den när man behöver ny gas och slipper löpande avgifter. Flaskan går dessutom att sälja vidare om man inte längre behöver den, avslutar Sven.
  
Mini Bertha lanseras på Elmia Svets och Fogning i Jönköping 14-18 maj. Under mässan säljs flaskan till specialpris. Gå in på strandmollen.se för mer information.