Presenteras av Jotex Works
Jotex Works - Metallexpert
Foto: Jotex Works

Metallexpert investerar i ny fräsmaskin för 15 miljoner

Inför 2017 har finska Jotex Works investerat i en ny fräsmaskin för 15 miljoner. Med ny utrustning kommer metallexperten ta sig an fler projekt och expandera på nya spännande marknader.

Jotex Works - Logotyp

Finska familjeföretaget Jotex arbetar som underentreprenör för pappers-, skog- och gruvindustrier och har gjort det sedan 1994. Till följd av en ökad efterfrågan på bearbetning av större metalldelar bestämde sig aktören för att investera i en ny fräsmaskin från italienska PAMA som är marknadsledande för den här typen av maskiner.

– Vi kommer kunna nå fler kunder med de utökade möjligheterna som maskinen medför, säger Outi Pikkusilta på Jotex Works.

Bearbetning av större metalldelar

Jotex Works - Metalldelar
Foto: Jotex Works

Jotex Works kan bearbeta delar från 1 till 32 000 kilogram, på upp till 13 meter. Den nya maskinen kan fräsa delar som är 12,5 meter och det gör det snabbt, effektivt och precis.

– Med den nya maskinen kommer vi kunna sticka ut i konkurrensen och det ska styrka vår kapasitet för större delar. Som en mindre aktör är det viktigt att lyssna på kunders behov så när vi såg en ökad efterfrågan på bearbetning av större metalldelar så bestämde vi oss för att satsa och investera i den nya maskinen, säger Outi.

För marknadsledande kunder har Jotex Works tidigare bearbetat till metall i den större storleken vilket är få aktörer som kan i Finland.

– Med den nya maskinen kommer vi kunna sticka ut i konkurrensen. Som en mindre aktör är det viktigt att lyssna på kunders behov så när vi såg en ökad efterfrågan på fräsning och bearbetning av större metalldelar så bestämde vi oss för att satsa och investera i den nya maskinen, säger Outi.

Tar sig an nya områden

Tidigare har Jotex Works uteslutande arbetat med pappers-, skog- och gruvindustrier men med den nya maskinen ser företaget möjligheter att expandera inom nya områden. Ett av dessa områden är förnybar energi och idag byggs det flera stora kraftverk i Finland.

– Vi kommer kunna nå fler kunder med de utökade möjligheterna som maskinen medför och ta oss an nya affärsområden. Jag ser ljust på 2017 och för att nå framgång måste man våga investera, trots att det kan vara en ekonomisk risk, säger Outi.

Ljus framtid för unga yrkespersoner

Jotex Works - Fräsmaskin
Foto: Jotex Works

Outi berättar att Jotex Works vill attrahera unga maskinister och svetsare. Studerar man till dessa yrken idag har man en lovande karriär framför sig. Outi förklarar att majoriteten av yrkesgruppen idag är i 60-års åldern vilket innebär att många kommer gå i pension inom snar framtid. Det kommer skapa många karriärmöjligheter för unga som satsat på området.

– Tyvärr är yrken som maskinist och svetsare underskattade idag men i dagens moderna samhälle är det välbetalda yrken med bra arbetsförhållanden, avslutar Outi.

Besök jotexworks.fi för att läsa mer om företagets moderna maskiner samt sotningen på den nya PAMA-maskinen inför 2017.