Presenteras av Iggesunds Plast & Målningsteknik
Iggesunds Plast Målningsteknik-bro
Foto: Iggesunds Plast & Målningsteknik

Nu går två välkända ytbehandlare samman

Efter ett antal år att arbeta jämsides bestämde sig Iggesunds Plast & Målningsteknik och Vallentuna Sandblästring för att gå samman. IPM förvärvade Vallentuna den 1 november 2016 som ett led i en tillväxtstrategi att bli ett ledande ytbehandlingsföretag och kan idag erbjuda en bredare spännvidd och service för kunder över hela Sverige.

Iggesunds Plast Målningsteknik-logotyp

Både IPM och Vallentuna Sandblästring är väletablerade företag med drygt 70 års gemensam erfarenhet av att kvalitetssäkra ytbehandlingar. I och med sammanslagningen når företagen en ny expansiv region och breddar sin erfarenhetsbas. En av de nya marknader företaget riktar in sig på är framförallt infrastrukturprojekt i Stockholmsområdet.

– Nu har vi en central lokalitet i Stockholm vilket innebär en ny utgångspunkt för vår entreprenadverksamhet och gör att vi kan ta nya och större uppdrag inom ett expansivt område, säger Staffan Norberg på IPM.

Iggesunds Plast Målningsteknik - Stål
Foto: Iggesunds Plast & Målningsteknik

Täcker hela Sverige

Idag har företagen ett antal projektledare i Sverige från norr till söder som ansvarar för att bearbeta olika områden. Staffan förklarar att med fasta stationer blir det enklare att driva entreprenad på plats:

– De flesta som verkar i branschen arbetar mer lokalt men vi har projektledare som kan hantera projekt över hela Sverige. Här om dagen fick vi ett stort projekt i Halmstad och nästa uppdrag kan bli i Piteå eller Kiruna. Vi kommer även satsa allt mer på västkusten och har anställt en duktig projektledare som ansvarar för området. Det börjar redan visa resultat och det finns mycket jobb där.

Större och fler typer av projekt

Iggesunds Plast Målningsteknik - Staffan
Staffan Norberg och Peter Johansson.

Till följd av sammanslagningen kan man numera gå in i större projekt då de två företagen delvis har olika specifika egenskaper. IPM har bland annat stor erfarenhet av att renovera broar, kraftstationer industrigolv och pappersbruk medan Vallentuna Sandblästring har stor och långvarig kunskap inom blästring och rostskyddsmålning.

– Vi blir starka gemensamt och kan ta oss an allt från enkel containermålning till mer avancerade maskindetaljer och legoarbeten. Vår samlade erfarenhet och kompetens gör att vi även kan verka som problemlösare och rådgivare åt våra kunder, vilket medför kostnadseffektiva lösningar. Det är endast ett fåtal i branschen som har denna breda kunskap, avslutar Staffan.

Läs mer om sammanslagningen av IPM och Vallentuna Sandblästring på plastomalningsteknik.com. På plastomalningsteknik.com och vsl.nu finns mer information om företagens tjänster inom ytbehandling.