Presenteras av CRC Industries
CRC Industries - Chain Lube
CRC Industries H1-klassade produktserie garanterar en säker användning vid produktion.

Nu lanseras H1-klassade smörjmedel i en säkrare förpackning

För att hjälpa process- och livsmedelsindustrin att eliminera risken för plastspill vid produktion lanserar CRC Industries nu en ny produktserie. De livsmedelsklassade smörjmedlen släpps i en ny säker förpackning med patenterat Perma-Lock.

CRC Industries - Logo

När konsumenter tidigare hittat plast i livsmedelsprodukter har företaget bakom varan fått återkalla hela produktionen, en dyr process som alla livsmedelsföretag vill undvika. Som lösning på detta problem har CRC Industries nu utvecklat en H1-klassad produktserie som garanterar en säker användning vid produktion.

Ny säker förpackning

CRCs nya produktserie har tagits fram för att täcka industrins olika behov för fabriker och maskiner. Med en helt unik förpackning där allt är integrerat kan inget ramla av när man använder det inom livsmedelsindustrin. Maths Hellberg, försäljningschef på CRC Industries, berättar om deras H1-klassade nya produktserie:

– Vi har haft livsmedelsklassade produkter innan men nu lanserar vi dem också i ny säker förpackning. Det finns mängder av olika klassificeringar inom livsmedelsindustrin. I vissa fabriksområden där man kan komma i kontakt med mat får man bara använda H1-klassade produkter.

Patenterat Perma-Lock

Maths förklarar att CRC:s nya integrerade och dubbelriktade sprayhuvud Perma-Lock är marknadens säkraste lösning. Munstycket är företagets egen konstruktion och är patenterat världen över. För att underlätta för användaren har locket även ett praktiskt No-Slip grepp.

– Med ett långt rör som står ut i 90 grader från flaskan har Perma –Lock två olika sprayfunktioner. Säg att en kedja sitter svåråtkomligt då kan man använda förlängningsröret men ska man smörja större, bredare ytor så viker man ner det. Det beror helt på var smörjmedlet ska appliceras, förklarar Maths.

Gör om hela sortimentet

CRC Industries - Perma-Lock
Foto: CRC

Utöver de livsmedelsklassade produkterna har CRC mer än 100 produkter som ingår i den gröna industriserien. I november 2016 kommer företaget lansera en röd serie som uteslutande vänder sig till bilverkstäder och i september 2017 släpps en helt ny konsumentlinje.

– Vi gör om layouten på våra tre produktserier för att skapa en tydlighet gentemot våra olika kundsegment, avslutar Maths.

Amerikanska CRC Industries finns idag i 180 länder världen över. Företaget tillverkar och levererar bland annat rengöringsmedel, smörjmedel och korrosionsskydd och arbetar efter dagens stränga miljö- och säkerhetsstandarder. För att läsa mer om företagets nya livsmedelsklassade produktserie Perma-Lock, besök crcind.com.