Presenteras av FlexLink
FexLink - foodtech
Foto: FlexLink

Ny FoodTech-satsning skapar klimatsmartare produktion

Efterfrågan på mer klimatsmarta val inom matproduktion ökar dagligen. Detta innebär att matindustrin efterfrågar allt mer flexibla lösningar för sina produktionsanläggningar. Ett företag som satsar för att utveckla framtidens anläggningar är FlexLink.

FlexLink - Logotyp

Sedan 1980 har FlexLink arbetat kontinuerligt med att kundanpassa modulära anläggningar efter matindustrins behov. Detta genom att erbjuda automationslösningar som är effektiva och möjliggör flexibilitet för framtidens förändrade behov.

Framtidens anläggningar

För tre år sedan bestämde sig FlexLink för att starta ett nytt initiativ för att möta samhällets krav på klimatsmarta anläggningar. 2018 implementerade de sin nya satsning med renare modulära anläggningar. Jon Bagiu, General Manager FoodTech, poängterar hur viktigt det är för industrin att kunna hantera stora volymer av olika produkter, som löpande förändras.

– Oavsett vilken industri man är verksam inom så är det av yttersta vikt att produktionsanläggningarna kan hållas rena. Detta är en stor del av vår nya innovation. Våra smarta och effektiva anläggningar möjliggör för industrin att hantera sin produktion med högsta renlighet, kontinuitet samt utan komplikationer, säger Jon.

Ett klimatsmart val

FlexLink - kakor
Foto: FlexLink

Allt fler konsumenter vill kunna härleda produkters ursprung och hantering. Idag handlar det inte att bara om att leverera säker mat utan även om att det finns en garanti på en säker produktionslina; från jordbruk till produkt i butik.

– Idag ska en god tomat helst vara mogen, närodlad och ha ett attraktivt pris. Men ju mognare den är desto känsligare vid hantering. Därför behöver matindustrin smarta system som kan hantera matvaror på bästa sätt, förklarar Jon.

Utmaningen inom matproduktion är att hanteringen inte ska påverka produkternas kvalitet negativt på något vis. Därför har FlexLink satsat stort på att skapa anläggningar som inte alstrar partiklar som kan komma i kontakt med slutprodukten, kontaminerar luften eller den miljö där produktionen sker.

– Vår satsning har gjort att kunder får en renare, mer klimatsmart och effektivare hantering av deras matproduktion. Vi är stolta över att kunna bidra till en mer miljövänlig framtid, avslutar Jon.

FlexLink är idag aktiva över hela världen och erbjuder produkter samt tjänster som inkluderar allt från service till utrustning för transportband, produkthantering och klimatsäkra kontroller. För mer information om företagets modulära produktionsanläggningar, gå in på www.flexlink.com. Besök även The Global Food Safety Initiative (GFSI) för att läsa mer om framtidens vision för matproduktion.