Presenteras av Servi
Servi - Hybridcylinder
Foto: Servi

Ny hybridcylinder revolutionerar branschen

Med stora framgångar på den norska marknaden öppnade Servi Group kontor i Sverige 2016. Nu är företaget först ut att lansera en hybridcylinder, Servi Hybrid Drive, som kombinerar det bästa från hydraulik och elektronik.

Servi - Logotyp

Med över 100 års erfarenhet har Servi etablerat sig som en global aktör med fokus på design och produktion av ventiler, ventilblock, cylindrar, ackumulatorer och HPU. Nu lanserar man en helt ny produkt som revolutionerar marknaden.

– Elektrifiering av stora cylindrar har inte varit möjligt tidigare då det blivit dyrt och inte tillräckligt bra. Nu har vi lyckats och är först med att lansera en hybrid likt denna, säger Kenneth Gundersen på Servi AS.

En applicerbar produkt

Servi - Elektronik - Hydraulik
Foto: Servi

Servi Hybrid Drive har inget behov av rörledningar eller andra hydrauliska installationer och skapar därmed ingen hydraulisk exponering för miljön. Gränssnittet är öppet för externa styrsystem och är 100 procent elektriskt.

– Det är ett högkvalitativt energisystem med moderna styrenheter och avancerad övervakning. Strömförbrukningen är direkt proportionerlig mot hastighet och kraft och systemet kräver ingen energi när det inte används, förklarar Kenneth.

Egen produktion

Företagets produktion sker allt i egna fabriker. Cylindern kommer ifrån Servis cylinderfabrik där man har kapacitet att tillverka cylindrar på upp till 20 meter långa och 2 meter i diameter. De viktigaste komponenterna till Servi Hybrid Drive är utvecklade av företagets egna ingenjörer vilket innebär full kontroll över teknologi och produktion. Detta innebär att Servi kan möta de kundbehov som finns kring såväl storlek som önskad kraft.

Sverige och hydraulik

I Norge har Servis största affärsområde förr varit olja och gas men i takt med att hydrauliken växt föll det sig naturligt att även etablera sig i Sverige där hydrauliken är stor. Nu är bolaget i full fart med allt fler kunder och ett behov för Servis produkter och tjänster.

– Våra produkter används inom allt från elektriska anläggningsmaskiner till kraftverk. Som en applicerar produkt ser vi stor potential för Servi Hybrid Drive i såväl Sverige som världen, avslutar Kenneth.

Med huvudkontor i Norge, ett dotterbolag i Sverige, servicepartner i England, USA, Polen, Turkiet, Brasilien, Singapore och Sydafrika, är Servi Norges största leverantör och tillverkare av hydraulisk utrustning. På www.servi.no finns mer information om företagets produkter och tjänster