Next Sign - Skyltar
Nextsign lanserar nu ett nya onlineverktyg där kunden i realtid kan skapa sin skylt direkt i webbläsaren.

Nytt onlineverktyg för design av skyltar

TeknikOfullständiga beställningar i mail och handskrivna lappar som försvårar design av skyltar. Detta har varit skyltleverantören Nextsigns vardag. Nu lanserar företaget ett onlineverktyg som gör att kunden enkelt skapar sin egen skylt direkt i webbläsaren.

Sedan 2010 har Nextsign levererat skyltar och dekaler inom industriell märkning. Företagets vardag har dock inte alltid varit helt enkel. De beställningar på skyltar som gjorts via mail eller fax har ofta endast kunnat ge en uppskattning på viktig information som texthöjd och storlek på skylten.

Många gånger har handskrivna lappar som faxats in till företaget varit svåra att tyda och förarbetet innan skylten kan påbörjas har varit ineffektiv och tidskrävande. En förändring var välbehövd och för att ta nästa steg i utvecklingen presenterar nu Nextsign sitt färska och nya koncept.

Designa dina skyltar online

Nextsign lanserar nu sitt nya onlineverktyg där kunden i realtid kan skapa sin skylt direkt i webbläsaren. Med det nya systemet får kunden en större överblick och kan själv se hur skylten kommer att se ut när den är tillverkad.

– Med vår nya tjänst gör kunden sin egen korrektur och gör beställningen först efter att själv ha designat skylten efter sina egna önskemål, säger Nextsigns vd Johan Holm.

Med det nya ordersystemet kan kunden med några enkla knapptryckningar designa sin egen skylt genom att välja passande material, form, text och färg. Kunden väljer också typsnitt och teckenstorlek innan beställningen görs. Onlineverktyget innehåller även ett bildbibliotek där en uppsjö av bilder finns till förfogande.

Kommer ihåg dina skyltar

Användarvänligheten har stått i fokus när Nextsign utvecklat sitt onlineverktyg. Det fungerar direkt i webbläsaren utan extra tillägg eller programvaror och håller reda på alla skyltar och dekaler du skapat. Du kan enkelt skapa mallar eller helt enkelt beställa samma skylt igen.

Next Sign - Skyltdesign
Designa egna skyltar med Next Signs nya webbverktyg.

– Via sitt konto kan man även skapa kundspecifika skyltar som fungerar som en mall. Där fyller man i önskad text och slipper designa en helt ny skylt vid varje beställning. Det har varit en efterfrågad funktion och något som nu är möjligt, säger Johan Holm.

Eftersom kunden skapar designen direkt i webbläsaren eliminerar Nextsign en stor del av arbetet med korrektur som måste skickas fram och tillbaka. Johan tror att systemet kommer att korta ner leveranstiderna avsevärt och ge företaget mer tid att ge dig som kund bästa möjliga service.

Mer än bara skyltar

Förutom skyltar och dekaler arbetar Nextsign även med företagsprofilering. Nextsign arbetar med såväl stora som små kunder med många olika uppdrag. Fordonsdekor, banderoller och grafik till mässmontrar är några exempel på andra produkter Nextsign hjälper företag med.

– Vi har bland annat arbetat med Sandvik och levererat väggbilder i form av ett par hundra meter printad vinyl som skulle användas som reklam på en utställning i Kina, säger Johan Holm.

Den 3-5 februari visar Nextsign sitt nya onlineverktyg på en branschmässa i Stockholm. Vill du veta mer om verktyget kan du kontakta Johan på Nextsign. På www.nextsign.se kan du även läsa mer om företagets övriga tjänster.

Redaktionen
redaktionen@temaindustri.se