Parker - EO-3
EO-3 har ett unikt gängsystem och en smarta indikatorring gör att installationer kan genomföras både snabbare och säkrare.

Nytt smart system för koppling av hydraulik

TeknikAtt installera hydrauliska ledningssystem kan vara komplicerat och förenat med risker. Genom innovativa funktioner sker installationen snabbt, enkelt och säkert med Parker Hannifins smarta kopplingssystem, EO-3.

Parker Hannifin är en världsledande komponent- och systemleverantör som funnits i Sverige i snart 40 år. Företagets produkter används i många olika branscher för att styra och reglera tryck, rörelse och flöden.

En av Parker Hannifins senaste innovationer är kopplingssystemet EO-3 som möjliggör snabbare och säkrare installationer av hydrauliska ledningssystem i bland annat anläggningsmaskiner och en rad andra fordon- och industriapplikationer.

Lätt att göra rätt, svårt att göra fel

Bakom Parkers kopplingssystem EO-3 finns mer än 80 års erfarenhet av att utveckla hydrauliska högtryckskopplingar. Problemet vid installationer av den här typen är att det finns en risk att montera kopplingarna fel vilket leder till läckage. Konsekvenserna kan i vissa applikationer bli driftstopp, kostsamma reparationer, merarbete och inte minst missnöjda kunder och miljöproblem.

Parker - Kopplingssystem
Nya kopplingssystemet EO-3 från Parker Hannifin.

– Idag anlitar man i större utsträckning inhyrd personal i stället för utbildade montörer/tekniker, vilket ställer krav på att minska riskerna för fel vid installation av kopplingssystem. Vår mission med EO-3 är att det ska vara lätt att göra rätt och svårt att göra fel, säger Johan Thyrén, Product Sales Manager på Parker Hannifin AB.

Vid installation får montören direkt en synlig indikation på att kopplingen är monterad och att kopplingen inte är dragen vare sig för löst eller för hårt. EO-3 med sitt unika gängsystem och sin smarta indikatorring gör att installationen kan göras både snabbare och säkrare.

Indikator ger felfria installationer

Den största innovationen är dock den externt placerade indikatorringen som gör att installationens status enkelt kontrolleras. Indikatorringen visar när EO-3 är korrekt installerad så att kopplingen varken dras för hårt eller löst. Den unika funktionen gör att installationen går snabbare och risken för felmontering av högtryckskopplingar minskar drastiskt.

– Installation av EO-3 går betydligt enklare och snabbare än andra kopplingssystem vilket gör att värdefull tid kan sparas. Den enkla installationen kräver inte ens en momentnyckel utan kan göras med en vanlig U-nyckel, säger Johan Thyrén.

Används inom industriapplikationer

Kopplingssystemet EO-3 används främst i hydrauliksystem i anläggnings- och entreprenadmaskiner samt en rad andra fordons- och industriapplikationer. Parker har som ledande leverantör på området många stora kunder med tillverkning och försäljning över hela världen.

– Vi arbetar i första hand med OEM-företag som använder våra produkter för att tillverka den slutliga produkten. Vi har även en distributionskanal i form av butikskedjan ParkerStore som når industrin men EO-3 når i första hand originaltillverkarna, avslutar Johan Thyrén.

Den smarta EO-3 klarar trots sin snabba och enkla installering tryck på upp till 420 bar. På www.parker.com/eo-3 kan du läsa mer om kopplingssystemet och hur det kan förenkla arbetet med högtryckskopplingar för hydraulik.

Redaktionen
redaktionen@temaindustri.se