Presenteras av Autoglass Restore
Autoglass Restore - Megavac
Foto: Autoglass Restore

Nytt verktyg låter fler laga stenskott med proffsresultat

Verktyget heter MegaVac och är en helt ny produkt för stenskottslagning som gör vem som helst till proffsreparatör. Det är det enda verktyget inom denna bransch som är utvecklat och tillverkat i Sverige. Intresset är stort för verktyget och under den 18-21 januari visas Megavac upp på Automässan i Göteborg.

Autoglass Restore logo

Bakom den innovativa produkten för stenskottslagning står företaget Autoglass Restore. Med MegaVac kan användaren enligt företagets upphovsman, Håkan Rönnholm, laga stenskott med proffsresultat utan expertutbildning.

Megavac - stenskottslagning
Stenskottslagning med Megavac. Foto: Autoglass Restore

En lagning av ett stenskott med konventionella verktyg tar normalt sett 30-60 minuter. Med MegaVac tar lagningen istället endast 5-10 minuter. Håkan förklarar att man märkt av ett allt större intresse för den här typen av verktyg och man har även fått erkännanden från många håll i världen.

Krånglig process blir enkel

– Verktygen på marknaden idag för att laga stenskott har varit plastinjektorer som varit svåra att få snabba och bra resultat med, eller så har de varit dyra och ofta komplicerade att hantera. MegaVac är mer prisvärd, lättanvänd och redan utan utbildning, men med hjälp av en instruktionsvideo är det lätt att komma igång att laga stenskott, säger Håkan Rönnholm, som med sina 25 år i branschen har sett behovet av ett smidigt sätt att laga stenskott.

Då det varit en krånglig process trots utbildning och erfarenhet där ett bra resultat har uteblivit, har detta lett till att många verkstäder hellre bytt ut hela vindrutan istället för att laga stenskotten.

Stora kostnadsbesparingar

Att byta en vindruta idag kan vara ett avancerat och dyrt projekt då de ofta är fulla av teknik såsom sensorer och larm. För företag med många fordon, exempelvis åkerier, taxibolag och bussföretag kan MegaVac enligt Håkan ge stora kostnadsbesparingar då stenskotten kan lagas direkt istället för att vänta och senare byta ut hela vindrutan.

De största kunderna idag är allt från märkesfirmor och mindre bilverkstäder, glasmästerier, större åkerier och hyrbilsfirmor. Firmor som väljer att själva laga stenskott på de egna fordonen med de nya verktygen kan spara såväl tid som pengar enligt Håkan, samtidigt som verkstäder som arbetar med stenskott kommer att kunna ha en högre beläggning med fler lagningar per timme.

www.bilrutan.com finns mer information om Megavac och här går det även beställa produkten direkt. Passa även på att kolla in Autoglass Restores produkter på Automässan i Göteborg den 18-21 januari 2017.