Presenteras av KIPP
Kipp - Produktutbud
Foto: KIPP

Säkra kvalitén med tyska uppspännings- och normdetaljer

KIPP levererar produkter inom fastspänningsteknik, maskindelar, standardelement och har bland annat utvecklat den justerbara låsspaken. Med en stor del egenproduktion kan företaget hålla hög kvalitet på sina produkter och den stora möjligheten medger även att tillverka speciallösningar för kunder som har det behovet.

Kipp - Logotyp

KIPP grundades 1919 och finns idag etablerade över hela världen. Tidigare har företagets produkter sålts via återförsäljare i Sverige men hösten 2016 startade KIPP ett eget säljkontor i Karlstad. Petronella Greek som är marknadsansvarig i Sverige berättar mer om hur de tack vare egen tillverkning kan hålla hög kvalitet på sina produkter.

Höga kvalitetskontroller

Kipp - Gammal - Låsspak
Föregångaren till dagens låsspakar.

Med stor del egenproduktion kan KIPP även hålla höga kvalitetskontroller. Företaget arbetar mycket med produktutveckling där man hela tiden förfinar utan att låta kvaliteten förändras. För KIPP är det viktigt att alltid hålla en hög standard och för att säkra kvaliteten utförs kontinuerliga kvalitetskontroller av såväl produktion, förpackning och leverans.

– I all produktion är även miljön i fokus och vi satsar mycket på förnyelsebara produkter som kan återvinnas och återanvändas i den mån det går. Vi har till exempel en hel produktgrupp av knoppar och vred i vårt sortiment, NATURE grip som är tillverkat i återvinningsbart material, säger Petronella.

Stolt leveranssäkerhet

I Tyskland har företaget ett stort lager för alla artiklar som vid beställning hanteras per automatik och går direkt ut till hela världen. Ett nära samarbete med UPS gör även att KIPP kan hålla snabba leveranser till Sverige, till en lägre fraktkostnad än om produkterna skulle ha skickas inrikes.

Kipp - Ny - Låsspak
Dagens låsspakar.

– Leveranstiderna blir i princip de samma som om produkterna skulle skickas inom Sverige men till ett bättre pris. Leveranssäkerheten är vi väldigt stolta över, kunden behöver inte vänta längre än om vi hade haft ett lager här i Sverige säger Petronella.

– Om man är nyfiken på våra produkter har vi en stor del av dem presenterat på Elmia Subcontractor i november. Varmt välkomna till vår monter B08:23, avslutar Petronella.

www.kipp.se finns mer information om företagets breda produktutbud inom uppspännings- och normdetaljer. Ladda även ner KIPPs katalog med över 25 000 standardkomponenter och element.