Presenteras av Mirka
Mirka - dammfri slipmiljö
Nu lanserar finska Mirka, Abranet Ace, det senaste tillskottet i serien med nätprodukter för slipning

Slipa med nät för en dammfri arbetsmiljö

Vid traditionell slipning kan farliga dammpartiklar frigöras som är skadliga för hälsan. Och med striktare villkor börjar allt fler branscher se sig om efter smartare lösningar. Med sin Abranet-serie erbjuder Mirka ett komplett utbud för dammfri slipning och seriens senaste tillskott, Abranet® Ace, är ännu bättre.

Mirka logo

Som pionjärer inom dammfri slipning släppte Mirka sin första slipprodukt i nät 1994 som en lösning för att minimera dammbildning som skapas vid användnings av traditionellt slippapper. Idag erbjuder företaget en komplett serie slipmaterial som passar för alla maskiner på marknaden.

Alexander Gidebratt, Sales Assistent på Mirka Scandinavia, berättar om de många fördelarna med nätprodukter samt hur man med deras dammfria system kan reducera de farliga dammpartiklarna med 99,9 procent.

Abranet® Ace

Mirka - Abranet
Abranet håller längre, slipar finare och dammar inte

Abranet Ace är den senaste produkten i Abranet®-serien och är utvecklad efter industrins behov av slipmaterial för krävande slipoperationer. Den optimerade nätkonstruktionen med keramiska korn ger en överlägsen finish vid slipning av exempelvis hårt trä, men passar även för slipning av primer, komposit och olika lacker. Abranet® Ace gör även själva repmönstret ännu finare.

Förlänger materialets livslängd

En stor fördel med nätprodukter är att de håller upp till nio gånger längre än traditionellt slippapper. Detta beror på att nät är så pass mycket starkare är papper och att ytan hela tiden är dammfri, förklarar Alexander:

– Man sparar tid, pengar och hälsa genom att använda nätprodukter för slipning. Det gäller att komma ihåg att dina lungor inte är utbytbara. När man väl har testat våra produkter finns det i princip ingen som går tillbaka till traditionellt slippapper.

Ett dammfritt system

Mirka - dammfri arbetsmiljö
Arbetsmiljön blir också mycket bättre med Abranet

Genom att använda Abranet® i kombination med Mirkas maskiner och hand- eller slipstöd, kan man reducerar farliga dammpartiklar med 99,9 procent. Detta skapar både en hälsosam arbetsmiljö och ett exemplariskt slutresultat.

Alexander förklarar att på slipnäten i hela Abranet®-familjen sitter små, fina korn som är anpassade efter vilket material och vilken yta man ska slipa. På Mirkas nya webbsida kan man enkelt se exakt vilken nätprodukt som behövs för den ytan man ska slipa.

– Våra dammfria, ergonomiska högteknologiska produkter kan användas på alla maskiner, även konkurrenters, då vårt mål är att förbättra våra kunders arbetsmiljö, avslutar Alexander.

Mirka är ett finländskt familjeföretag som är starkt representerade på marknaden i Skandinavien. På mirka.com kan du läsa mer om de dammfria nätprodukterna Abranet® och det senaste tillskottet Abranet® Ace.