Presenteras av ATP Automation
ATP Automation - automatsystem
Foto: ATP Automation

Smarta automatsystem för återlämning och omlåning

I början av 2000-talet tog familjeföretaget ATP Automation fram sin första biblioteksautomat och idag är de välkända bland annat för den sorterande återlämningsautomaten Venla. Nu lanserar företaget I-automat, den nya biblioteksautomaten som kan användas för flera olika ändamål och branscher.

ATP Automation logo

I hjärtat av Tavastland, Finland, är ATP Automation beläget och härifrån verkar man mot kunder världen över. Ända sedan starten har företagets största fokus legat på att vara flexibla för att möta sina kunders specifika behov. Med stora framgångar med den sorterande återlämningsautomaten Venla, bestämde man sig för att även tillverka ett automatsystem med mångsidiga funktioner.

ATP leverantör
I över 15 år har ATP Automation varit en pålitlig leverantör av återlämningsautomater.

Venla — en sorterande återlämningsautomat

I över 15 år har ATP Automation varit en pålitlig leverantör av återlämningsautomater och extra populär är den modulära automaten Venla. Venla består av en automat med mjukvara, bokvagnar för sortering, touchskärm, streckkods- och RFID-läsare samt kvittoskrivare.

Antalet inkast och sorteringsvagnar kan bestämmas fritt och det är också möjligt att förse automaten med så kallade personalinkast för att underlätta materialsortering utan att störa kunders bokåterlämning. Även Venla kan användas utanför bibliotekets arbetstider och allt är sammankopplat med bibliotekssystemet.

Den smarta l-automaten

I-automaten är den senaste nykomlingen i ATPs produktfamilj och kan användas för återlämning och/eller omlåning av böcker, CD, DVD och mediapaket. Man registrerar sitt bibliotekskort via en touchskärm och klickar därefter i vad man vill låna.

ATP I-Automat
I-automaten är den senaste nykomlingen i ATPs produktfamilj.

Om man reserverar en bok via bibliotekets webbsida så placerar personal ut den till I-automaten som kan installeras i exempelvis ett köpcentrum. Luckorna förses med elektriska lås och man kan även ha boklådor som hjälper med tömningen.

Tack vare sin mångsidighet och säkerhet kan I-automaten användas för materialhantering inom industrin, förlängning av öppettider i allmänna detaljhandeln och materiallån i institutioner inom den offentliga sektorn.

Med ett tydligt kundfokus hanterar ATP Automation hela processen åt sina kunder vilket kan vara mycket tacksamt inom industrin. Efterfrågar man något speciellt till automatens utseende, design eller mjukvara, ser företaget till att hitta den bästa lösningen för sina kunder.

atp.fi kan du läsa mer om Venla, I-automaten samt fler av ATP Automations övriga hyllsystem för bibliotek och industrin.