Presenteras av Bilvision
Bilvision - informationstjänst för verkstäder
Foto: Bilvision

Smarta informationstjänster skapar nytta för hela fordonsbranschen

Bilvision finns även i år på Automässan i Göteborg i januari, för att framförallt presentera sina olika tjänster för marknadsföring åt fordonsverkstäder.

Bilvision logo

Tjänstens informationsstöd innehåller flera olika delar, vilket möjliggör för fordonsverkstäder att skräddarsy tjänsten efter deras behov. Genom att samla kund- och fordonsuppgifter kan man via automatiska utskick exempelvis kalla fordon som fått anmärkning på besiktningen, hälsa nyinflyttade välkomna, eller skicka ett erbjudande till någon som köpt ett fordon.

Framtagen med kunder

Idén presenterades på Automässan 2014, och sedan dess har Bilvision arbetat tillsammans med sina kunder, för att optimera lösningen och testa den i deras vardag. Idag innehåller tjänsten information och stöd för hela processen.

– Nya idéer formas alltid tillsammans med kunderna, då vet vi att både idén och slutprodukten fungerar i deras vardag. Idéerna kommer ofta från kunderna själva, och att de vill dela med sig till oss är ett bra betyg, säger försäljningschef Jonas Nordenmark.

Jonas Nordenmark - Bilvision
Jonas Nordenmark, försäljningschef på Bilvision. Foto: Bilvision

Något för alla verkstäder

Redan nu använder ett antal större verkstäder marknadsföringstjänsten, men Bilvision kan även hjälpa mindre och mellanstora fordonsverkstäder. Då man endast betalar en klickkostnad för det man använder, så behöver man inte investera i stora system för marknadsföring.

– Man betalar bara för de utskick man gör, vilket innebär att även mindre verkstäder kan marknadsföra sig, utan stora investeringar. Större aktörer anlitar ofta en reklambyrå till en hög kostnad, men det har inte mindre verkstäder möjlighet att göra i samma utsträckning. Då har vi ett ramavtal som de kan dra nytta av istället, berättar Jonas.

Fokus på kundbesök under 2017

– Vi har bevis för att marknadsföringstjänster för verkstäder fungerar, under det kommande året skall vi visa detta för hela branschen, avslutar Jonas.

På Automässan hittar man Bilvision i monter E01:34, tillsammans med Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Läs mer om Bilvisions smarta informationsförmedlingstjänst på bilvision.se.