Habasit - renare transportband
Habasits innovativa lösningar möjliggör enkel och snabb rengöring för transportband.

Smarta lösningar för renare transportband

MiljöI dag har hygienkraven inom livsmedelsindustrin ökat allt mer hos konsumenterna, vilket nu även nått produktionsledet. Med Habasits innovativa lösningar möjliggörs enkel och snabb rengöring för transportband världen över.

Vi har pratat med Mikael Jighede, Försäljningschef i Norden och Torbjörn Rodhe, International Key Account Manager på transportbandsföretaget Habasit, som berättar om de två senaste innovationerna inom transportband till livsmedelsindustrin: Cleandrive och Saniclip.

– Det viktigaste med de produkter vi tillverkar för livsmedelsindustrin är att de ska vara lätta att hålla rent. Allt Habasit gör bygger på att det ska vara hygieniskt och funktionellt, säger Mikael.

Innovativa Cleandrive

Habasit - Cleandrive
Cleandrive är fördelaktig inom livsmedelsindustrin då den är extra lätt att rengöra.

Transportbandet Cleandrive är en homogen polyuretanprodukt med ingjutna aramidfibrer och är helt unik på marknaden. Bandet töjer sig inte när det belastas och den solida ytan gör det enkelt att hålla rent, något som är extra viktigt inom livsmedelsindustrin.

– Cleandrive har inga skrymslen där bakterier och mikroorganismer kan fastna, vilket gör det betydligt enklare och snabbare att rengöra bandet. Man sparar dessutom mycket tid, vatten och rengöringsmedel vilket leder till en kostnadsbesparing för våra kunder, säger Torbjörn.

Habasits långa erfarenhet inom tillverkning av transportband var anledningen till att de kom på lösningen Cleandrive. En produkt baserad på det bästa från båda världar av vävband och modulband.

Easy-release lösningen Saniclip

Habasit - Saniclip
Saniclip är en lätt identifierbar extrabit som underlättar isärtagning av modulband.

Produkten Saniclip är en patenterad lösning för modulband som underlättar rengöringen. För modulband kan denna vara extra krånglig då själva bandet måste plockas av maskinen för att rengöras ordentligt.

– Saniclip är en lätt identifierbar extrabit som med ett enkelt handgrepp öppnar modulbandet. På grund av dess färg kan man alltid se var öppningen är, en easy-release lösning som möjliggör isärtagning av modulband utan att några verktyg behövs, berättar Torbjörn.

Fokus på unika lösningar

Utöver Cleandrive och Saniclip, erbjuder Habasit även Hyclean-sortimentet för modulband certifierat enligt EHEDG, samt kuggremmar och vävbanden Cleanline generation 2. Med sitt breda sortiment fokuserar företaget på att erbjuda sina kunder en kundanpassad lösning innan de erbjuder en produkt.

– Först när vi vet vad kunden vill ha och behöver rekommenderar vi en viss produkt. Vilket transportband som är aktuellt beror helt på vilken applikation kunden har. Vi har möjligheten att erbjuda det som är absolut bäst för kunden då vi har alla typer av transportband, avslutar Mikael.

Habasit var ett av de första företagen som certifierades enligt ISO 9000 och ISO 14000. Idag har företaget stora innovativa samarbetspartners i kombination med ett unikt lokalt återförsäljarnätverk, partners, vilket gör att de når ut såväl globalt och regionalt som lokalt till sina kunder.

Habasit Nordic riktar sig mot alla nordiska länder: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Färöarna, Grönland. På www.habasit.com han du läsa mer om de innovativa produkterna Cleandrive och Saniclip samt hur Habasit kan underlätta din rengöring.

Redaktionen
redaktionen@temaindustri.se