Presenteras av Robit
Robit har ett brett utbud av borrprodukter och borr-relaterade tjänster. Foto: Robit

Stor aktör inom borrning satsar i Sverige

Finska Robit är en känd aktör inom borrad grundläggning och har de senaste åren gjort flera förvärv för att bredda sitt erbjudande. Nu storsatsar man på Sverige med lokal närvaro och i november 2019 gick företaget in som minoritetsägare i säljbolaget EuroDrilling Center.

Robit logo

Robit är välkänt för sina kvalitetsprodukter och har det bredaste utbudet av borrprodukter och borr-relaterade tjänster på marknaden inom såväl gruva och anläggning som tunneldrivning och brunnsborrning. Företaget har vuxit ordentligt inom hela EMEA-området de senaste åren och vill nu satsa mer på den svenska marknaden genom en starkare lokal närvaro.

– Norden går väldigt bra överlag och vi har flera framgångsrika projekt i Sverige inom exempelvis borrad grundläggning. Det har alltid varit en viktig marknad för oss och nu känner vi att det är rätt tillfälle att intensifiera vårt fokus här, speciellt inom topphammare, säger Tomi Sydänmaa, nordisk försäljningschef för Robit.

Utökar samarbetet
Robit arbetar sedan tidigare med EuroDrilling Center, EDC, som är en av Nordens främsta leverantörer av berg- och jordborrningsutrustning, för att distribuera sina produkter. Nu fördjupas det samarbetet ytterligare genom att Robit går in som delägare i EDC, som blir företagets huvuddistributör i Sverige.

– EDC har representerat oss inom både borrad grundläggning och DTH-produkter och det har varit ett väldigt framgångsrikt samarbete. Nu kommer vi bredda det så att vi tillsammans täcker in hela marknadens behov av topphammar-produkter och sänkhammar-utrustning. Oavsett vad våra kunder behöver kommer vi kunna leverera det, berättar Tomi.

Samarbetet öppnar bland annat upp för ökad tillväxt inom vatten- och geotermisk borrning där Robit har satsat väldigt mycket de senaste åren och där EDC kommer ha en nyckelroll.

Sverige ny hemmamarknad
Fokuset på Sverige innebär också att Tomi flyttar till Stockholm för att tillsammans med EDC bygga upp en helt ny säljorganisation. Teamet ska fokusera på den svenska marknaden och bland annat erbjuda specialisthjälp inom topphammare och den framgångsrika Evolution-serien som Robit lanserade 2017.

– Vi kommer hantera Sverige som en ny hemmamarknad och verkligen satsa på att göra skillnad för våra svenska kunder. Förutom att man äntligen får en fysisk representant för Robit på plats kommer man också kunna förvänta sig bättre och snabbare service, förklarar Tomi.

Robits serviceutbud inkluderar bland annat egna borrexperter som kan besöka kunderna på plats och hjälpa dem nå sina uppsatta borr-mål. Mer information om företagets tjänster och produkter, samt kontaktuppgifter till Tomi finns på robitgroup.com.