Strandmöllen - Luftgasfabrik
I snart 100 år har Strandmöllen producerat gas till industrin.

Strandmöllen siktar på ytterligare 100 år

I snart 100 år har Strandmöllen producerat gas till en rad olika användningsområden. I somras invigde företaget Nordeuropas modernaste luftgasfabrik i hjärtat av Småland och man gör sig nu redo för framtiden.

I takt med att den svenska konjunkturen stärkts vill Strandmöllen vara med och få Ljungby och Sydsveriges näringsliv att växa. En bransch där det tidigare varit få aktörer.

– Strandmöllen behövs. Med en komplett produktionsanläggning som producerar högkvalitativa produkter, håller vi en hög servicegrad och med ett effektivt distributionsnät är vårt mål att skapa högsta möjliga värde och konkurrenskraft till våra svenska kunder, menar företagets vd Anders Granlund.

Strategisk placering i Ljungby

När Strandmöllen planerade bygget av luftgasfabriken valde de Småland på grund av det logistiskt smarta läget.

– I Ljungby hade vi byggklar mark, en företagsvänlig kommun med god tillväxt och såg en ljus framtid på företagssidan. Vi vill hjälpa Ljungby att växa, och ge högsta möjliga värde och närhet för våra kunder. Det finns många intressanta företag som vi vill arbeta med och kan erbjuda den service och support som de behöver, säger Anders.

All kompetens internt

2010 köpte Strandmöllen marken i Ljungby, 2011 öppnade de en fyllningsstation och 2014 stod luftgasfabriken klar. Idag används de stora volymerna av Strandmöllens gasprodukter inom en rad branscher såsom verkstads- och livsmedelsindustrin, samt vårdsektorn och laboratorier.

– Den nya luftgasfabriken har moderna maskiner med den senaste tekniken. Vi har byggt allt själva och har all kompetens internt, bland annat Teknisk Service, laboratorier och logistikcentrum, säger Anders.

Strandmöllen - Gastillverkning
Med en yta på 107 000 kvm har luftgasfabriken en tankkapacitet på 1 miljon liter.

Hjälper svenskt näringsliv

Med en yta på totalt 107 000 kvm, har luftgasfabriken en tankkapacitet på 1 miljon liter. Helt unikt för Strandmöllen i Sverige är att de har egna bilar och chaufförer som kör ut produkterna till deras kunder.

– Våra chaufförer är välutbildade inom säkerhet och produktkännedom, vilket innebär att de kan hjälpa kunderna vid behov samt svara på frågor kring produkterna. Något som våra kunder verkligen uppskattar. Vi stöttar och hjälper det svenska näringslivet och är en tuff utmanare i branschen, avslutar Anders.

Gasen som framställs i luftgasfabriken består av helt vanlig luft som råvara. Strandmöllen producerar både flytande gaser på tank, gas på flaska och paket. Strandmöllens gas används inom många olika branscher, allt ifrån livsavgörande syre till för tidigt födda barn, till laserskärning av lastbilsdetaljer.

www.strandmollen.se kan du läsa mer om Strandmöllens luftgasfabrik samt följa företagets utveckling.