Presenteras av Sunfab Hydraulics
Sunfab - fabrik Hudiksvall
I produktionsanläggningen i Hudiksvall tillverkas ca 50 000 enheter per år, varav 90% av dessa går på export. Foto: Sunfab Hydraulics

Svenskt hydraulikföretag satsar för internationell expansion

Sunfab Hydraulics fortsätter att expandera sin verksamhet internationellt genom att den 1 juli etablera ett dotterbolag i Malaysia. Samtidigt knyter de sitt globala distributörsnätverk närmare moderbolaget och dotterbolagen ute i världen.

Snabbväxande Sunfab Hydraulics är ett av världens ledande företag inom hydraulik och fortsätter sin internationella satsning. Med dotterbolaget Sunfab Hydraulics Asia i Penang, Malaysia, satsar Hudiksvallsföretaget nu ytterligare på den asiatiska marknaden.

Företaget finns idag representerade i ett 60-tal länder, med dotterbolag i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien, USA och nu även i Malaysia. Per Olof Ohlsson som är Sales- and Marketing Director på Sunfab Hydraulics berättar mer om bolagets fortsatta internationella satsning.

Sunfab - Per Olof Ohlsson
Per Olof Ohlsson Sales and Marketing Director. Foto: Sunfab Hydraulics

Stärkt service för tillväxt i Asien

Med egen personal på plats stärker Sunfab Hydraulics försäljning, service och support på den asiatiska marknaden samtidigt som det möjliggör en ökad tillväxt på den asiatiska marknaden.

− Vi har haft en långvarig representation på den asiatiska marknaden via distributörer, men kände nu att det var dags att ta ytterligare ett kliv med ett helägt dotterbolag i regionen berättar Per Olof Ohlsson, Sales- and Marketing Director på Sunfab.

Fredrik Johansson som närmast kommer från moderbolaget i Sverige kommer att leda satsningen som försäljningsansvarig. Han har stor erfarenhet av Sunfabs produkter och har även tidigare erfarenhet av den asiatiska marknaden.

Knyter distributörer närmare sig

För att ytterligare stärka den globala tillväxten har Sunfab utvecklat ett certifieringsprogram för nätverket av distributionspartners. Under parollen ”Grow with Sunfab” är tanken att Sunfab och distributörerna skall kunna uppnå en ömsesidig tillväxt.

I september samlas nätverket i Hudiksvall på en utbildning om bl.a. distribution, varumärkesprofilering, marknadsföring, säljstöd, service och produktutbildning. Efter genomgången utbildning erhåller distributörerna en Sunfab-certifiering som de kan använda i sin egen marknadsföring tillsammans med Sunfabs globalt välrenommerade varumärke.

− Det blir ett utbyte som gynnar båda parter. Genom att distributörerna knyts starkare samman med Sunfabs moderbolag blir de experter på vår produktportfölj och genom gemensamt arbete kan vi alla växa, säger Per Olof.

Produktion fortsatt kvar på hemmaplan

Trots den globala närvaron sker all produktutveckling och all produktion fortfarande i Hudiksvall. Produkter består främst av avancerade hydraulpumpar och hydraulmotorer som används i allt från lyftkranar till jordbruksmaskiner.

− Att behålla produktionen i på hemmaplan har alltid varit en medveten strategi för kvalitetssäkring. Det är lättare att hålla koll på att allt blir rätt när hela kedjan från konstruktion till montering finns på hemmaplan. Samtidigt bidrar vi med omkring 100 arbetstillfällen på huvudkontoret i Hudiksvall, vilket naturligtvis gynnar regionen, säger Per Olof.

Sunfabs tillväxtresa har sedan starten 1925 varit en framgångssaga och med den senaste satsningen på Sydostasien och genom att knyta de internationella distributörerna närmare moderbolaget, tar bolaget nu ännu ett steg på den globala marknaden. Läs mer om företaget och satsningarna på sunfab.com.