Swea Energi - Smörjmedel
Swea Energi och Ostar Oil har tagit fram ett eget smörjmedel för att konkurrera på marknaden.

Swea Energi & Qstar Oil lanserar smörjmedel

MiljöDieselaktören Swea Energi & Qstar Oil lanserar under 2015 Frixol, ett eget smörjmedel ämnat för transport- och industrisektorn. Det egna smörjmedlet kommer utmana med miljövänlighet, effektivitet och ett bra prisläge, det berättar företagets vd Magnus Nyfjäll.

Swea Energi & Qstar Oil är sedan länge en av de ledande aktörerna inom bulkdiesel och har under många år levererat driv- och smörjmedel till företag inom såväl transport- som industrisektorn. Nu väljer Swea Energi & Qstar Oil att utmana smörjmedelsbranschen med ett eget smörjmedel som är både miljövänlig och effektiv, dessutom till ett bra pris.

Tillsammans med vd Magnus fick vi en pratstund med Tommy Söderberg, affärsområdeschef för smörjmedel, om nya Frixol och hur kunder kommer gagnas av satsningen.

Smörjmedel efter applikation

Inom Frixol-familjen finns en rad produkter som lämpar sig för olika applikationer, allt från motorolja för tyngre fordon till smörjfett för kullager. Samtliga Frixol-smörjmedel är framtagna för att vara effektiva och oavsett vilken applikation man som kund är intresserad av så garanteras ett bra resultat.

– Vi har många års erfarenhet av smörjmedel vilket har resulterat i att vi nu med vårt eget varumärke kan ta det bästa av de olika varianterna som redan finns på marknaden, säger Magnus.

Priset är en aspekt som Swea Energi vill lyfta fram och konkurrera med då man är medveten om att kunder ofta har små marginaler och därför vill kunna hålla nere kostnader. Enligt Magnus är många av dagens smörjmedel högt prissatta vilket gör att företag i bland drar sig för att byta.

”Miljön är otroligt viktig”

Såväl Magnus som Tommy betonar miljöaspekten av deras egna smörjmedel, och nämner den som en av de viktigaste delarna. För tillfället arbetar man med att besöka kunder och ta prover på smörjmedel. Genom oljeanalyser kan de optimera fordonens livslängd och samtidigt spara på miljön.

– Miljön är otroligt viktig och på Swea Energi & Qstar oil har vi alltid ansett att man måste kunna stå bakom sitt eget varumärke. Därför har vi sett till att Frixol är så miljövänligt som det går, berättar Tommy.

För att hjälpa kunder att bidra till miljön har Swea Energi tecknat ett rikstäckande avtal med en stor återvinningsaktör. Dessa åker sedan ut till kunder för att ta hand om spillolja och restprodukter.

Komplett leverantör

Med Frixol kan Swea Energi & Qstar Oil erbjuda såväl bulkdiesel som eget smörjmedel till kunder. Enligt Tommy betyder det att kunderna kan begränsa antalet leverantörer, något som efterfrågas.

Swea Energi - Smörjfett
Frixol finns till en mängd applikationer.

– Vi vet att kunder efterfrågan den här typen av tjänster, där de har kontakt med så få leverantörer som möjligt. Vi fått mycket god respons sedan vi smyglanserade Frixol i början på året. Samtidigt kompletterar Frixol vårt sortiment och gör oss till en mer komplett leverantör, avslutar Tommy.

www.frixol.se kan du läsa mer om Swea Energis nya effektiva och miljövänliga smörjmedel. Vill du veta mer om Swea Energi hittar du mer information på www.sweaenergi.se.

Redaktionen
redaktionen@temaindustri.se