Presenteras av Aqeri
Aqeri - dator & kommunikationsteknik
Foto: Aqeri

Tåliga och långlivade IT-produkter för tuffa industrimiljöer

Miljön på fabriksgolvet vid exempelvis tillverkning av bilar är oftast annorlunda jämfört med miljön på ett traditionellt kontor, därför behöver man IT-produkter avsedda för sina miljöer. Svenska Aqeri har specialiserat sig på långlivade och stryktåliga IT-produkter anpassade för tuffa industrimiljöer.

Aqeri logo

Inom industrin finns det stor nytta med att ha så kvalitetssäkra och stabila produkter som möjligt. Använder man kontorsdatorer i industrimiljöer behöver man troligtvis byta ut dem betydligt oftare jämfört med en industridator anpassad för sin omgivning. Fel utrustning kan således resultera i fler driftavbrott med produktions- och intäktsbortfall som följd.

– Det finns anledning varför viss personal har overaller, hjälm och stålhättade skor. På samma sätt ska man tänka vid val av IT-produkter i samma miljö, säger Lars Virdeby, Senior Account Manager på Aqeri.

Långa livscykler

Aqeri arbetar med långa livscykler på sina IT-produkter så att en dator man köper idag även är tillgänglig om sju år. Lars förklarar att värdet på dessa produkter inte är att hela tiden ha den senaste datorn, snabbaste processorn och häftigaste grafikkortet utan värdet ligger i att ha en produkt som håller.

– Som exempel berättar Stefan Lindblom, Senior Account Manager på Aqeri att Volvo Cars AB idag använder företagets produkter i sin tillverkning av dieselmotorer i Skövde. I dessa fall är det av yttersta vikt att de produktionslinor man sätter upp kommer fungera väl i många år, med allt från skruvar till långlivade och stryktåliga industridatorer.

– Våra datorer bygger på exakt samma grundkoncept som de datorer som används på kontor med Windows och processorer från Intel©. Skillnaden är att de tillverkare vi samarbetar med väljer komponenter med lång livslängd, säger Stefan.

Utöver stationära industridatorer säljer även Aqeri stryktåliga bärbara datorer och plattor. När exempelvis ambulanspersonal åker ut till en trafikolycka så måste de veta att den vårdutrustning de använder kommer fungera oavsett väderförhållanden.

Rätt val av leverantörer

Tack vare rätt utvalda leverantörer runt om i världen kan Aqeri se till att datorerna håller en kvalitet som gör att de kan vara igång, dygnet runt, 365 dagar om året. Genom samarbete med Advantech som är marknadsledande inom industriell IT kan Aqeri erbjuda kvalitetsprodukter som klarar just dessa krav. Företaget tar även fram kundanpassade lösningar när det behövs för att produkterna ska passa in i kundens miljö.

Den 11 maj har Aqeri ett frukostseminarium i Stockholm där de kommer att berätta mer om sina långlivade och stryktåliga IT-utrustningar för tuffa industrimiljöer. På aqeri.com finns även mer information om företagets produkter och inbjudan till frukostseminariet.