Presenteras av Marine Diesel
Marine Diesel - service av dieselmotor
Foto: Marine Diesel

Utökar med service av turboladdare för sjöfarten

Marine Diesel är Finlands största privata företag som är verksamt inom reparationer och service för sjöfarten. Nu har man utökat sin kapacitet till att omfatta service och reparation för turboladdare. Något man tror kan intressera svenska fartygsägare.

Marine Diesel logo

Marine Diesel grundades 1992 och har sedan starten utvecklats till blir en stor och betrodd aktör inom service och reparation av fartygsmaskineri. Tack vare sitt läge strax utanför Åbo och sin unika kompetens är Marine Diesel ett bra alternativ för att betjäna även den svenska marknaden.

Stor satsning på service av turboladdare

– När det gäller turboladdare så byter vi lager och tätningar och balansera rotorer. Dessutom putsar vi och tvättar komponenterna som ingår. Det här är ett komplicerat arbete som kräver stor kunskap och speciella maskiner. Vi har därför vi bland annat införskaffat utrustning för att kunna balansera rotorer av olika storlekar, berättar Markus Hjerppe, vd för Marine Diesel.

Turboladdare är företagets senaste, men långt ifrån enda kunskapsområde. Marine Diesel hanterar allt från dieselmotorer och framdrivningssystem till motorrumskomponenter och däckmaskineri. Det innefattar bland annat att underhålla och reparerar växellådor och propellerenheter.

Marine Diesel har också de maskiner som krävs för att utföra service på värmeväxlare och en ultraljudsbassäng för att putsa laddluftkylare. Nu hoppas man att även svenska kunder ska dra nytta av deras specialistkunskap.

Marine Diesel - rotor till turboladdare
Rotor till turboladdare. Foto: Marine Diesel

Kan även serva svenska kunder

Med sin 40 personer starka serviceorganisation som har erfarenhet att utföra reparationer och service i hamnar och på skeppsvarv runt om i världen är man naturligtvis också väl rustad för att hjälpa fartygsägare och rederier i Sverige.

– Det avgår en färja från Åbo två gånger om dagen. Vi har flera servicebilar som gör att vi får med oss alla verktyg och de reservdelar som behövs. Större komponenter kan vi ta med lastbil, berättar Markus Hjerppe, vd för Marine Diesel.

Företagets storlek är en styrka

Förutom den långa erfarenheten och det kunnande man har arbetat upp på den finska marknaden ser Markus flera styrkor hos sitt företag som skulle kunna vara viktiga även på den svenska marknaden.

– Tack vare att vi är så pass stora har vi möjlighet att sköta flera ganska stora projekt samtidigt. Dessutom är vi kostnadseffektiva tack vare att vi alltid varit tvungna att konkurrera mot estländska firmor har en annan kostnadsstruktur, säger Markus Hjerppe.

www.marinediesel.fi finns mer att läsa om företaget och de tjänster man erbjuder.