Presenteras av KIPP
NOVOnox hygienic - KIPP
Översikt NOVOnox hygienic-sortimentet. Foto: KIPP Scandinavia

Utökar sortimentet med över 10 000 rostfria artiklar

KIPP har tillverkat och levererat uppspännings- och normdetaljer till kunder inom bland annat tillverkande industri i över 100 år. Nu utökar man sitt sortiment med 10 000 rostfria artiklar i nya produktgruppen NOVOnox Hygienic.

NovoNox är ett tyskt bolag som funnits i över 10 år och har sin expertis på rostfritt stål, också kallat INOX. Bolaget går nu in direkt under KIPP och blir en egen produktgrupp inom sitt område. Den nya produktgruppen kommer att heta NOVOnox Hygienic.

– Vi har känt att vi måste möta den stora efterfrågan på rostfria hygienartiklar, speciellt gällande livsmedel och medicin. Vi har många liknande produkter i vårt sortiment och NOVOnox Hygienic blir ett bra komplement då de har satsat på enbart rostfritt och har stor expertis, säger Petronella Greek, marknadsansvarig för Kipp Scandinavia.

NOVOnox hygienic - skruv
Foto: KIPP Scandinavia

NOVOnox Hygienic

Produktgruppen NOVOnox Hygienic kommer ha ett sortiment med blandade artiklar för framför allt livsmedel, kemiska och medicinska miljöer. Hållbarheten och det ofta estetiska utseende gör artiklarna lämpliga även inom bygg- och möbelindustrin.

– KIPP har totalt över 26 000 artiklar idag. I NOVOnox Hygienic kommer vi införliva över 10 000 nya rostfria produkter som handtag, knoppar, vred och lås. Även maskinfötter, tätningar, skruvar, muttrar och verktyg kommer återfinnas i det nya sortimentet, berättar Petronella.

Stora fördelar med rostfritt

NOVOnox hygienic - ledad fot
Foto: KIPP Scandinavia

Rostfritt stål har en slät yta, låg vikt och hög styrka. Det är också enkelt att rengöra och underhålla, vilket gör att det passar i miljöer där det är höga krav på hygien. Som ett korrosionsbeständigt material är det mycket hållbart och fräter inte sönder. Det står emot mycket höga temperaturer och är i vissa fall helt syrafast.

– Det fina med rostfritt stål är också att det är kommersiellt återvinningsbart och därför inte skadligt för miljön. Det har dessutom lång produktlivslängd, vilket gör det till ett miljömässigt bra val. Det är något vi på KIPP alltid försöker tänka på så långt som möjligt, avslutar Petronella.

KIPP och ett urval av deras produkter återfinns i monter B09:20 på Elmia Verktygsmaskiner den 15-18 maj 2018. Se hela produktutbudet, inklusive CAD-ritningar på www.kipp.se.