Presenteras av Mirka
Mirka - Deos
Foto: Mirka

Världens första smarta elektriska planslip

Som pionjär inom dammfri slipning erbjuder Mirka idag en komplett serie slipmaterial för den moderna hantverkaren. Nu laserar företaget världens första elektriska planslip med borstlös motor, Mirka DEOS.

Mirka har utvecklat produkter för dammfri slipning i över 20 år. Nu lanserar företaget en elektrisk planslip som utöver en borstlös motor även är lättast på marknaden och har lägst vibrationsnivå. Mirka DEOS kommer i två olika varianter: Mirka DEOS 383CV och Mirka DEOS 353CV.

Lätt med låg vibrationsnivå

Mirka DEOS endast 10 centimeter hög vilket gör att man kommer närmre slipytan och skapar ett mer ergonomiskt arbete. Den kompakta designen är möjlig eftersom det är en borstlös motor på 250 watt. Som plus är den i princip fri från underhåll vilket ger färre driftstopp.

Mirka DEOS 383CV väger exakt ett kilogram och är 70×198 millimeter medan Mirka DEOS 353CV väger 0,97 kilogram och är 81×133 millimeter. Båda har en orbit på 3,0 och en hastighet på 5 000-10 000 RPM.

Det krävs inget tryck vilket skapar en låg ljudnivå. Maskinen har marknadens lägsta vibrationsnivå vilket är till stor fördel för proffsanvändare då hög nivå skapar eftervibration i händerna.

Kontroll via appen myMirka

Mirka - Dammfri - Slipning
Foto: Mirka

Likt alla Mirkas maskiner har Mirka DEOS inbyggd Bluetooth och genom att ansluta till appen myMirka kan användaren kontrollera sin slipning. Baserat på hastighet och vibrationsnivå placerar värdena maskinen i grön, gul eller röd zon där den gröna mest optimal.

– Appen är ett hjälpmedel så att man slipar rätt, både för ens egen hälsa och maskinens livslängd. Man får även tillgång till spännande nyheter, manualer och foldrar och framöver kommer man kunna följa flera maskiner samtidigt, säger Alexander Gidebratt, Marketing Manager på Mirka Scandinavia.

På Mirkas webbsida finns mer information om det senaste tillskottet Mirka DEOS. Appen myMirka laddas ner direkt på App Store eller Google Play.