Presenteras av Tele Radio
Tele Radio - Hydra för industrin
Hydra har nu anpassats för industrin. Foto: Tele Radio

Visar upp joystick-sändare och system för krankommunikation

Under 2017 lanserade Tele Radio sin Hydra-plattform i Sverige. Med den senaste uppdateringen där en större joystick erbjuds satsar man nu starkt på tung lyftutrustning för industrin.

Radiostyrning för mobila applikationer samt dörr, port och grindapplikationer har under lång tid varit de främsta området för svenska Tele Radio. Hydra-plattformen och de senaste årens satsningar på systemen Tiger och Panther har positionerat företaget starkt även inom lyft- och industrisegmentet.

Nu tar man nästa steg med Hydra som från början lanserades som en produkt mot hydraulik applikationer och lanserar en fullstor joystick-sändare som även kan användas inom industrin. Den nya enheten visas närmast upp på Underhållsmässan i Göteborg den 13-16 mars där även företagets system för krankommunikation presenteras.

Joystick och större display

Tele Radio har saknat en radiosändare med joystick i det mellanstora till stora segmentet och får nu ett komplett produktprogram för industrin. Joystick-sändaren riktar sig framförallt mot mer komplexa applikationer där behovet av många funktioner samt valmöjligheter är stort.

– Intresset har varit stort och en större joystick-sändare är något vi saknat tidigare. Det gör att vi blir en mer komplett leverantör till fler applikationer, säger Mikael Leander, försäljningsansvarig på Tele Radio Sverige.

Sändaren har även utrustats med en större display som gör det möjligt att visa mer information. Den utökade displayen kan bland annat visa flera vikter, larmfunktioner eller visualisera bilder men displayen är även tänkt som ett hjälpmedel för användaren som kan göra systeminställningar via displayens menysystem. Enheten är precis som flera andra av Tele Radios produkter certifierad enligt det nya maskindirektivet, SIL 3 och PLe.

Ökat fokus på säkerhet

Tele Radio har även implementerat RFID-teknik i sändaren som gör det möjligt att höja säkerheten ytterligare. Verifiering med personliga RFID-brickor för att låsa upp sändaren gör att man kan undvika lyft av obehöriga. Systemet kan även logga en mängd olika händelser.

Och med systemet Lynx-CTC för krankommunikation kan Tele Radio höja säkerheten för applikationer där flera lyftutrustningar samkörs. Systemet låter lyftutrustning kommunicera trådlöst och minimerar bland annat risken för förskjuten last om någon av enheterna stannar oväntat. Det kan även användas för att begränsa vissa funktioner i specifika zoner i en industrilokal.

Tele Radio visar upp både Lynx-CTC och den nya Hydra-sändaren med joystick på Underhållsmässan i Göteborg den 13-16 mars. Där finns man i monter B01:40. På www.tele-radio.com/se finns dessutom mer information om företagets lösningar för radiostyrning.